A Milli Takim Italya Maçi Hazirliklarini Sürdürdü

A Milli Futbol Takimi, Italya ile 29 Mart Sali günü karsilasacagi özel maçin hazirliklarini bugün yaptigi antrenmanla devam ettirdi. Konyaspor Tesisleri’nde yapilan antrenmani Konyaspor Baskani Fatih Özgökçen ziyaret etti.

Millilerin kamp yaptigi otelde saat 11.00’de salon çalismasiyla güne baslayan ay-yildizlilar, mobilizasyon, stabilizasyon ve kuvvet egzersizleri yapti. Günün ikinci antrenmaninda ise saat 16.00’da Konyaspor Kayacik Tesisleri’nde basina kapali olarak gerçeklestirildi.

Teknik Direktör Stefan Kuntz yönetimindeki antrenmanda, hücum ve savunma varyasyonlari üzerine çalisildi; daha sonra da çift kaleli taktik oyun oynandi.

Yusuf Yazici, hafif sakatligi nedeniyle bugünkü çalismada yer almadi.

Antrenmanin basinda Ittifak Holding Konyaspor Baskani Fatih Özgökçen, sahaya gelerek Millî Takimlardan Sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altintop ve A Millî Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bir süre görüstü. Özgökçen, Italya karsisinda millilere basarilar dileyip Altintop ve Kuntz’a isimlerine özel hazirlanmis Konyaspor formasi hediye etti. Altintop da misafirperverliginden dolayi Özgökçen’e tesekkür ederek, kendisine imzali bir millî takim formasi armagan etti.

Fatih Özgökçen: "Milli takimi her zaman Konya’da agirlamak isteriz"

Özgökçen, Altintop ve Kuntz ile yaptigi sohbette, A Millî Takim’in Konya’da olmasinin kendilerine mutluluk verdigini belirterek, "Her zaman takimimizi Konya’da agirlamak isteriz. Konya ve stadyumumuz, millî takim için hep ugurlu olmustur" dedi.

Stefan Kuntz ise "Konya’nin ugurunu ben de duydum. Umarim bunu sali günü görürüz" diye konustu.

Özgökçen, Kuntz’un Abdülkerim Bardakci ile ilgili övücü sözleri üzerine, "Konyaspor’dan daha fazla oyuncu almanizi bekleriz" ifadelerini kullandi. Alman teknik adam da Türkiye’de A Millî Takim teknik direktörlügü görevine baslamadan önceki dönemde Türk futbolunu çok yakindan takip edemedigini belirterek, "Takimlari izlemeye basladiktan sonra bazi Anadolu kulüplerinin çok iyi bir felsefeyle hareket ettigini ve iyi yolda olduklarini gördüm. Konyaspor da bu kulüplerin basinda geliyor. Sizi tebrik ediyorum" açiklamasini yapti.

Kirmizi-beyazlilar, Türkiye-Italya karsilasmasina ev sahipligi yapacak olan Konya Büyüksehir Belediye Stadyumu’nda yarin saat 18.30’daki antrenmanla hazirliklarini sürdürecek. Çalismanin ilk 15 dakikalik bölümü medyaya açik olacak.

Kaynak: İHA