Giresun'un Tek Kadin Karate Antrenörü Kiz Çocuklarina Karateyi Sevdirdi

Giresun’da küçük yaslarda basladigi karateye, yasamini sürdürdügü Bulancak Halk Egitim Merkezi Müdürlügü’nde karate hocasi olarak devam Özge Yilmaz, 120 çocuga egitim veriyor. Gelecegin karatecilerini yetistiren Yilmaz’in ögrencilerinin ise çogunlugu kiz çocuklarindan olusuyor.

Hedefleri Türkiye basta olmak üzere düzenlenecek müsabakalarda birçok basariya imza atmak olan sporcular ise Özge Yilmaz antrenörleri sayesinde tanistiklari karateyi çok sevdiklerini söylüyor.

Karadeniz’de iki kadin karate antrenöründen birisi oldugunu belirten Özge Yilmaz, "Karate bransinda 2. kademe 2. Dan antrenörlük yapiyorum. 120 sporcuyla kursumuza devam ediyoruz, hizli bir sekilde müsabakalara ve sinavlara hazirlaniyoruz. Giresun’da tek kadin antrenörüm, insallah sayimizin artmasini temenni ediyorum. Türk karatesinin çok güzel yerlere geldi. Olimpiyatlarda Dünya sampiyonlugunda dereceler alindi, en çok sporcuya sahip olan federasyonlardan birisidir Karate Federasyonu. Bu ise gönül verdik devaminin gelecegine inaniyoruz" diye konustu.

Kadinlari spor yapmaya davet eden Yilmaz, ”Her yerde kadin siddetini görmek mümkün. Siddete maruz kalan kadinlar hem kendilerini savuna bilmeleri hem de daha saglikli yasamalari açisindan spor yapmaya davet ediyorum. Kadinlarin zaten kilo vermeyle saglikli beslenmeyle ilgili bir hassasiyetleri var. Hem bunu gerçeklestirmis olacaklardir hem de siddete maruz kaldiklarinda kendilerini savunabileceklerdir. Bu nedenle kadinlarimiza karate veya baska savunma sporu yapmayi öneriyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA