Stefan Kuntz Açiklamasi 'Bu Takimla Gurur Duymamiz Gerekiyor'

Portekiz’e deplasmanda 3-1 maglup olan A Milli Takim’da Teknik Direktör Stefan Kuntz maçin ardindan takimin performansinin iyi oldugunu ve bu takimla gurur duyulmasi gerektigini söyleyerek, “Bu performansimizdan dolayi Türkiye’de kimse utanmamali” ifadelerini kullandi.

Dünya Kupasi Play-Off Yari Finali’nde Portekiz’e deplasmanda 3-1 maglup olan A Milli Takim’da Teknik Direktör Stefan Kuntz, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Birçok pozisyon yakaladiklarini belirterek sözlerine baslayan Alman teknik adam, “Kaç tane gollük sutumuz oldugunu hiç önemsemiyorum. Bizim Portekiz’den daha fazla sansimiz oldu. Ben istatistiklerle ilgilenmiyorum, takimim ikinci yarida harika bir oyun ortaya koydu. Ilk 20 dakikayi tamamen harcadik, sahada cesaretimiz yoktu. Portekiz’den ilk golü yememizin ardindan bir uyanis gerçeklesti. Bundan sonra 3 gol sutumuz oldu, tehlikeli ortalarimiz oldu. Ikinci golü biraz aptalca yedik” dedi.

Sahaya 3’lü savunmayla çikmasi hakkinda konusan Alman teknik adam, “Neden 3’lü oynadik, çünkü Portekiz’in çok orta yaparak oynayan bir tarzi oldugunu biliyorduk, birebir oyuna odaklanmadik. Devre arasinda oyuncularima ‘Ikinci yarida gerçekten oynayacaginiza inaniyor musunuz?’ dedim, ‘Evet biz eminiz’ dediler. Ben de ’O zaman bunu sahada gösterin’ dedim. Ikinci yarida bunu etkileyici sekilde gösterdiler. Portekiz’de deplasmanda oynarken neredeyse bütün maçi degistirmek üzereydik. Bu takimla gurur duymamiz gerekiyor, beraberligi yakalama sansimiz da oldu. Ondan sonra herhalde birçok insan maçin nerelere gidebilecegini tahmin ediyordur. Letonya’da maç sansimiz vardi, bugün yoktu. Bu maçi ele alirsak bu maçin üzerine koyarak gidersek ögrenilecek seyler var. Bunun üzerine koyarak büyüyen bir takimiz olabilir. Gerçekten takimimla gurur duyuyorum. Bu performansimizdan dolayi Türkiye’deki kimse utanmamali. Ama kesinlikle ögrenecegimiz seyler var, her seyi mükemmel yapmadik” açiklamasini yapti.

“Burak’in Letonya’da attigi gol olmasa, bugün burada olmazdik”

Maçta penalti kaçiran Burak Yilmaz’la ilgili konusarak sözlerini sürdüren Stefan Kuntz, “Maçin ardindan Burak Yilmaz’la konusmadik. Maç sonuna Burak’i biraz rahatlatmak için saha içerisinde bir grup olusturduk. ‘Bu takimin kaptani oldugun için gurur duymalisin’ dedik. Letonya’da kaydettigi penalti golü olmasaydi bugün Play-Off maçini oynuyor olmazdik. Takim için önemli bir durumdu, ele geçirilen bir firsatti ama bazen sansa ihtiyaciniz oluyor” dedi.

3’lü savunmanin Ronaldo’nun etkisiz kalmasini saglayip saglamadigi sorusunu yanitlayan Kuntz, “Fikirlerimizden birisi buydu ama maçi sadece Ronaldo’ya karsi oynamiyorduk. Birçok alanda iyi seyler yaptik, savunmada oynayan 3 oyuncumuzun yas ortalamalarina baktiginizda çok iyi bir sey basarildigini söyleyebilirim. Her türlü hücum hattini zorlayabilecek kapasitede bir savunmamiz oldugunu anliyoruz. Her oyuncuyu ve takimi genel olarak gelistirmeye çalisiyorum, bence bu anlamda iyi performans ortaya koyduk” diyerek devam etti.

“Ilk 20 dakikanin bos geçmemesi gerekiyordu”

Berkan Kutlu’nun performansi hakkindaki soruyu yanitlayan Stefan Kuntz, “Ilk yariya bakarsak gelistirdigimiz hücum hamlelerini o taraftan geldigini göreceksiniz. Ilk kez bu mevkide oynadi. Oyuncularimizla ilgili biraz daha sabirli olmaliyiz. Açikçasi ben performansindan memnun oldum” dedi.

Maç planina sadik kalmayi iyice ögrenmeleri gerektigini de söyleyen Alman teknik adam, “Ilk 20 dakikanin bos geçmemesi gerekiyordu. Her pozisyonda isabetsiz paslar oldu. Taktiksel anlamda her mevkiden memnun oldugumu söyleyemeyecegim. Ikinci yarida bu konularda iyiye gidis vardi. Oyuncularima ‘Eski sisteme geri dönmek ister misiniz?’ diye sordum, ‘Hayir mevcut sistemden memnunuz’ dediler. Yine planladigimiz dogrultuda gelismeye devam etmek istiyoruz. Portekiz’i tebrik ediyorum” dedi.

Maçin hakemi hakkinda, “Maçin hakemi konusunda her sey yerli yerindeydi ve gayet güzel maç yönetti” diyen Kuntz, maç içinde futbolcularin pas siddeti ve isabet oraniyla alakali olarak da “Ikinci yarinin basinda, belki 45. saniyede diyebilecegim bir dakikada Kerem’le bire bir kalabilecegimiz bir kontratak pozisyonumuz oldu. Bunu degerlendirebilmemiz gerekiyordu. Iste bu tarz seyleri yapabilmemiz gerekiyor bizim” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA