Sasha Djordjevic Açiklamasi 'Türk Taraftari Takimlarina Karsi Tutkulu'

Fenerbahçe Beko Antrenörü Sasha Djordjevic, Tivibu Spor kanalinin konugu oldu. Djordjevic, moderatörlügünü Volkan Günak’in üstlendigi Basketbol Konusalim programinda, takimini degerlendirdi.



Türk Telekom’un dijital TV platformu Tivibu, spor dünyasina iliskin gündem ve içerikleri izleyicileriyle bulusturmaya devam ediyor. Tivibu, moderatörlügünü Volkan Günak’in üstlendigi Basketbol Konusalim programinda, Fenerbahçe Beko Antrenör’ü Sasha Djordjevic’i agirladi.

Programda, oyunculuk ve antrenörlük kariyeri boyunca birçok basariya imza atan profesyonel teknik adam, Türk taraftarin takimlarina karsi duydugu tutkuya Euroleague’deki son duruma ve Armani Milano karsilasmasinda yasanan kavgalara degindi.

“Karsilastigim en büyük zorluk koçluga geçmekti”

Temmuz 2021’den beri Fenerbahçe Beko antrenörlügü görevini üstlenen Sasha Djordjevic, iyi bir basketbol kariyerini koç olarak taçlandirmanin kendini buna hazirlamakla olabilecegini su sözlerle ifade etti: “Harika bir spor otomobilden inip ikinci el bir ekonomik araca binmek gibi sifirdan baslamaya hazirlikli olmaniz gerekiyor. Iste bunu anlayinca kendimi tekrar baslamaya zorladim. En dipten baslayip emek harcayarak tekrar tirmanmaya hazir olup olmadigimi düsündüm, yani yeni meslegime”.

“Maç kötü geçtiyse kendimi sorumlu tutarim”

Programin sunucusu Volkan Günak’in “Kötü geçen maçlarda ve zor zamanlarda kimseyi parmakla göstermiyorsunuz” yorumu üzerine Djordjevic, “Hayir, maç kötü geçtiyse kendimi sorumlu tutarim. Birini parmakla isaret ederken diger üç parmaginiz kendinizi gösterir. Bu söz hem özel hayatimda hem de isimde rehberimdir” ifadelerini kullandi.

“Fenerbahçe’ye bu kadar asik bir ailenin parçasi olmak harika bir duygu”

Açiklamalarinda Türk taraftarlarin destekledigi takima ne kadar bagli oldugunun altini çizen Djordjevic, sunlari söyledi: “Fenerbahçe taraftarinin takima ve kulübün renklerine olan sevgisinin inanilmaz büyük oldugunu biliyorum. Türk taraftari yalnizca spora degil, destekledikleri kulübe ve renklere de asik. Sosyal medya ile bu asiriliklar çok daha kolay ifade ediliyor. Güzel anlarda her sey harika, isler ters gidince ise moraller bozuk ve bütün yorumlar yikici. Bu sebeple ben de kaybetme baskisi yasadim. Ancak benim felsefem bugün ve bugünden sonra yapilacaklarin önemli oldugudur. Bu sayede bildigim yoldan gidebiliyorum".

“Euroleague Rus takimlarina karsi aldigimiz üç galibiyetimizi iptal etti”

Rus takimlarinin Euroleague’den atilmasi hakkinda Djordjevic, söyle konustu: “Son gelismelerden dolayi Euroleague’de Rus takimlarina karsi aldigimiz üç galibiyetimiz iptal edildi. Bu yüzden siralamada en büyük darbeyi alan takim biz olduk. Ama henüz hiçbir sey bitmedi. Play-Off’lara ulasmak için daha büyük bir mücadele ile yola koyulmaliyiz, savasmaliyiz. Özellikle formumuzu yakalamisken Play-Off’larda kimsenin bizimle karsilasmak istemediginden eminim".

“Chacho Rodriguez beni arayip özür diledi”

Armani Milano maçinda yasanan olay hakkinda tekrar konusmak istemeyen Djordjevic, “Bunlar zaten konusuldu, tekrar anlatmak istemiyorum, o olay orada kaldi. Ben de takimim da hakliydik. Kulübümü, takimimi ve oyuncularimi savundum. Zaten ertesi gün Chacho Rodriguez beni arayarak söyledigi sözden dolayi özür diledi, ben de özürlerini kabul ettim. Bu tür durumlarda öfkeye yenik düsmemek gerekiyor ancak gerekirse yine ayni sekilde tepki veririm" dedi.

Kaynak: İHA