Konyaspor, 100. Yilini Kutluyor

Konyaspor’da 100. yil gala gecesi düzenlendi. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Konyaspor’un zirve yarisinda 2. sirada yer almasinin gögüslerini kabarttigini belirtti. Kulüp Baskani Fatih Özgökçen ise, Konyaspor’un herkesin gipta ettigi, alkisladigi bir takim haline geldigini ifade ederek, Sampiyonlar Ligi müzigini tüm Konya’ya dinletmeyi arzu ettiklerini söyledi.

Konyaspor Kulübü’nde 100. yil etkinlikleri basladi.

Kulüp, bu çerçevede gala gecesi gerçeklestirdi. Bir otelde düzenlenen gala gecesine Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum’un yani sira Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konyaspor Kulüp Baskani Fatih Özgökçen, yönetim, camianin önde gelen isimleri, delegeler, teknik ekip ve futbolcular katildi.

Programda konusan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Murat Kurum, Konyaspor’un bundan tam 100 yil önce, genç bir beden egitimi ögretmeninin fikriyle filizlenen bir spor hareketi olarak dogdugunu belirterek, “Aradan geçen yillar içerisinde Konya Gençlerbirligi, Konya Idman Yurdu ve Konyaspor birleserek tek bir yumruk haline geldi. Yesil beyaz renkler, çift basli kartal armasi altinda bulustu. Bugün milyonlarca insanin baglandigi, yesil-beyaz bir tutkuya dönüstü. Konyasporumuz bir asir boyunca birçok basarilara imza atti. Konya’mizi gururlandirdi. Taraftarimizin da dedigi gibi, Anadolu’nun hükümdari Konyaspor; ‘Bir milletin sporda gösterdigi azim onun istikbalini yükseltir’ anlayisina hep siki sikiya bagli kaldi. Ben Konya’mizin; bundan sonra da ülkemizin sportif basarilarina büyük katkilar saglayacagina, her Konyali gibi yürekten inaniyorum, sizlere güveniyorum” dedi.



Bakan Kurum: "Konyaspor’umuzun zirve yarisinda 2. sirada yer almasi gögsümüzü kabartiyor"

Konyaspor’un kurulusunun 100 yil öncesine dayansa da köklerinin kadim medeniyete kadar uzandigini, kaydeden Bakan Murat Kurum, “Konyaspor’umuz, Konya’mizin ortak paydasidir, ortak degeridir. Konyaspor’umuz, fair play, adil oyun, saygili futbol dendiginde akla gelen ilk takimdir. Artik Türkiye Süper Ligi’nde; gögsünde çift basli kartali gururla tasiyan, basarida istikrari yakalayan, her sezon liderlige oynayan bir Konyaspor vardir ve herkes bunu kabul etmistir. Hayali olmayanlarin kanatlari da olmaz. Hamdolsun Konyaspor’umuzun, Anadolu kartallarimizin hayali de rüyasi da kanatlari da vardir. Biz, takimimiz bu yil Süper Lig’de zirveyi zorlayacak, ilk 5’te yer alacak derken; Konyaspor’umuzun zirve yarisinda 2. sirada yer almasi gittigimiz her yerde gögsümüzü kabartiyor. Bir Anadolu kulübü olarak Türkiye Kupasini kazanan, ülkemizi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil eden Konyaspor’umuz, insallah bu yil da ülkemize Sampiyonlar Liginde yer almanin sevincini yasatacaktir. Biz buna inaniyoruz. Çünkü bizim her kosulda, sartlar ne olursa olsun iyi günde kötü günde yesil-beyazli Konyaspor’umuzun yaninda dimdik duran baskanimiz Fatih Özgökçen var, yönetimimiz var, Teknik Direktörümüz Ilhan Palut ve teknik heyetimiz var. Konyaspor’umuzun basarisi için her müsabakada, yagmurda çamurda, karda, boranda takimimiza tam destek veren muhtesem bir taraftarimiz var, muhtesem bir takimimiz var, futbolcu kardeslerimiz var. Sizlere baktigimda sunu görüyorum; gelecegin sampiyon Konyaspor’u geliyor ve bunu da hep birlikte basaracagiz” ifadelerini kullandi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konyaspor’un basarisini tebrik ederek, “Futbolcu kardeslerimizin, teknik ekibin yüksek derecedeki fedakarligiyla beraber sehrin bu dayanismasiyla birlesmesi basariyi getiriyor. Ben bu basarinin daim olmasini temenni ediyorum. Bu 100 yilin, basarilarin insallah nice yillara, nice asirlara saglikla, sihhatle artarak devamini temenni ediyorum” seklinde konustu.



Altay: "Bu basarida emegi geçenlere tesekkür ederim"

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay da, bundan 100 yil önce Süreyya Rifat Ege öncülügünde Konya Erkek Lisesinde temelleri atilan Konyaspor’un, o tarihten bugüne elde ettigi basarilarla Konya’nin gururu, Türkiye’nin seçkin kulüplerinden biri oldugunu ifade ederek, “Tarihindeki onlarca basariya ilave olarak, daha önce Süper Kupa ve Türkiye Kupasi’ni sehrimize armagan eden Konyaspor’umuz, halihazirda tarihinin en basarili sezonlarindan birini yasiyor. Bu basarida büyük emegi olan Fatih Özgökçen’e, yönetim kuruluna, futbolcularimiza ve tüm kulüp camiasina tesekkür ederim. Ben, bizim takimin bu basarilarini çok daha iyi bir seviyede sürdürecegine ve önümüzdeki sezonda Avrupa sahalarinda da Konya’mizi en iyi sekilde temsil edecegine yürekten inaniyorum” dedi.



Fatih Özgökçen: "Konyaspor Kulübü 100. yilina yakisir bir sekilde de basarilar elde edecektir"

Konyaspor Kulüp Baskani Fatih Özgökçen ise, 100 yillik çinar Konyaspor’a yakisan birlik ve beraberligin bu salonda gerçeklesmesinin kendilerini son derece mutlu ettigini anlatarak, “Tüm yönetim kurulu olarak bu tür birliktelikleri çok önemsiyoruz. Basari için en önemli anahtarlardan birinin de birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek oldugunu da her zaman dile getiriyoruz. Konyaspor kulübü insallah sportif faaliyetlerinde de 100. yilina yakisir bir sekilde de basarilar elde edecektir. Tabii ki futbol takimimiz 31. hafta itibari ile tarihin en basarili sezonunu yasiyor. Herkesin gipta ettigi, alkisladigi bir takim haline geldi. Insallah kalan maçlarimizda da o mücadele azmimizi gösterdigimiz takdirde hedefimize de ulasip Konya’da, stadimizda Sampiyonlar Ligi müzigini tüm Konya’ya dinletmeyi arzu ediyoruz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Konyaspor’un 100. yil marsinin tanitimi yapildi.

Kaynak: İHA