Genel Baskan Kiymaz'dan Kaplan'a Ziyaret

GAP Gazeteciler Birligi Genel Baskani Zeynel Abidin Kiymaz beraberindeki heyet, Güres sporunda Dünya ve Olimpiyat sampiyonu olan ve Gençlik ve Spor Il Müdürü Metin Kaplan’i ziyaret etti.

Ziyarette bölgenin ve ülkenin sportif basarida ki durumunu da degerlendiren heyete, Il Müdürü Kaplan ‘Sporda kalici basari için sistem degisikligine ihtiyaç olduguna dikkat çekti. Ziyaretten duydugu memnuniyeti ifade eden Kaplan, “GAP Gazeteciler Birligi Genel Baskani Zeynel Abidin Kiymaz ve gazeteci meslektaslari ülkemizin, kentimizin ve GAP bölgesinin bütün sorunlarina duyarli davraniyorlar. Müsterek arkadasliklarimiz dostluklarimiz var, daha öncede beni Yalova il müdürlügü görevim sirasinda Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Tas ile birlikte ziyaret etmislerdi. Devletimiz son yillarda spor alaninda önemli yatirimlar yapti. Birçok yere devasa statlar, spor salonlari yapildi. Burada Kilis ilimizde de gerçekten çok güzel bir salonumuz var. Vatandaslarimizi spora davet ediyoruz. Spor gençlerimizi disipline ediyor, sosyallestiriyor. Uluslararasi alanda da bu alt yapinin basari getirmesi için sistem degisimine ihtiyaç var. 2011 yilindan beri devam eden tesislesme son hiziyla devam ediyor. Ancak tesislesme sporda uluslararasi arenada madalyaya ve basariya tam olarak yansimadi. Bunun nedeni yani en önemli nedeni sampiyon yetistiren, basariya endeksli çalisani destekleyen bir antrenör sisteminin kurulamamasidir. 81 il son derece modern tesislerle donatildi. Bu tesisler en basta olimpik spor branslari olmak üzere insa edildi, tesislerde bir çok spor dalinda, beden egitimi ve spor bölümü mezunu antrenörler istihdam edilmekte ve her yil düzenli olarak antrenör istihdami yapilmakta ve alinmaya da devam edilmesine ragmen beklenen basarilara ulasilamiyor. Çünkü sistemimiz çalisip üreten, milli takimlara sporcu veren basarili antrenörlerin federasyon seçim sisteminden dolayi birçoguna görev verilmiyor. Nedeni federasyon baskanligi seçiminde kulübü baskanligi kazanan adaya oy vermedi için bu sistemde basarili antrenör maalesef cezalandiriliyor. Milli takimlarda bir tane sporcusu olmayan bir çok antrenöre sirf kazanan adaya oy vermesi, yönetimde, çesitli kurullarda veya antrenörlerinin millî takimlarda görev verilmesi oy karsiligi isteklerde bulunuluyor. Diger tarafta sampiyon yetistirmek için gece gündüz çalisan antrenörün emegi çaliniyor ve çalisan antrenör çalismaz oluyor.

Olimpiyat, Dünya ve Avrupa sampiyonalarinda madalyalari alan ülkelerde sampiyon yetistiren antrenörlere pirim ile birlikte millî takimlarda görev verilir. Kisaca sistem, çalisan üreten milli takimlara sporcu veren antrenörleri ödül ve primlerle onura ediliyor. Sistem basariyi destekliyor, basarisiz olanlari basarili olmasi için çalismaya üretmeye sampiyon yetistirmeye tesvik ediyor. Böyle bir sistem kurmadigimiz sürece basarili olma sansimiz çok zor. Biz ne yapip edip sistemimizi yenileyip basariyi basariliyi destekleyen bir sisteme dönmek zorundayiz. Sporda çok madalya kazanan ülkeler incelendiginde böyle bir sistemle çalistiklarina sahit olursunuz. Basina da önemli görev düsüyor, sporda basarili olan sporculari takimlari kamuoyuyla tanitma ve tanistirma görevi yürüyorsunuz’’ dedi.

Genel Baskani Zeynel Abidin Kiymaz ’da ziyarette sunlari söyledi:

’’Metin Kaplan ülkemiz için bir degerdir, Türk bayragini çesitli ülkelerde Olimpiyatlarda göndere çekme basarisi göstermistir. Atandiktan sonra Kilis ilimize gelip kendisine hayirli olsun demek amaciyla geldik. Vaktinin müsait oldugu bir hafta sonu kendilerini Adiyaman’daki Sanliurfa’da ki sporsever gençlere bir konferans vermesi için davet edecegiz. Bunun hazirligini yapacagiz. Bölgedeki sporla ilgili gençlerin Metin müdürümün birikiminden tecrübelerinden istifade etmelerini insallah saglayacagiz.’’

Ziyarette GAP gazeteciler birligi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Hanifi Kiliç, Genel baskan danismani Yilmaz Çoban ve Isadami Mehmet Ünsal’da hazir bulundu.

Kaynak: İHA