Fernando Santos Açiklamasi 'Galibiyeti Hak Ettik'

A Milli Takim karsisinda 3-1 kazanarak Kuzey Makedonya ile Dünya Kupasi Play-Off Finali oynama hakki kazanan Portekiz’de Teknik Direktör Fernando Santos maçin ardindan galibiyeti hak ettiklerini söyleyerek, “Önemli olan kazanmakti ve bunu basardik” dedi.

Dünya Kupasi Play-Off Yari Finali’nde A Milli Takim’i sahasinda 3-1 maglup eden Portekiz’de Teknik Direktör Fernando Santos maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Portekiz olarak bütün yogunluklarinin Türkiye maçinda oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Santos, “Portekiz olarak bütün yogunlugumuz bu maç içindi ve bunu atlattik. Simdi diger maça odaklanacagiz. Yavas yavas amacimiza ulasiyoruz. Maça baktigimiz zaman iyi oynadigimizi düsünüyorum. Tam kapasiteyle gerçeklestiremedik ama hakli bir galibiyet aldik. Inanmistik galibiyete. Bazi bölümlerde kötü oynadik. Bu tip final maçlari her zaman sorunlu olur. Kazandigimiz için mutluyuz ve önemli olan kazanmakti” dedi.

Ronaldo’nun gol atamamasiyla ilgili soruyu da yanitlayan Santos, “Ronaldo gol atamadi ama takim için çalisti. Karsi takimi da rahatsiz ettigini düsünüyorum. Gol atamadi ama gol yollarindaki alani açti. Bu sayede diger oyuncular rahatladilar ve gol attilar” ifadelerini kullandi.

“Penalti ani çok zordu”

Moutinho ve Rui Patricio hakkinda konusarak sözlerini sürdüren Santos, “Önemli olan oyunu kazanmakti. Bu sekilde sahaya yerlestirdim Moutinho’yu ve o da elinden geleni yapti. Stratejik olarak kapasitesini ve oyun kalitesini iyi sekilde ortaya koydu. Stratejimin çalistigina inaniyorum. Moutinho en önemli oyunculardan birisi. Bütün oyunculari hangi pozisyona koyarsam koyayim ya oynamasini biliyorlar ya da çabuk adapte oluyorlar. Bunun için de mutluyum. Patricio sakat degildi ama tamamen benim seçimimdi onun olmamasi. Onun yerine iyi oynayan baska bir oyuncuyu sahaya sürdüm. Bunu birçok kez söyledim. Çagirdigim bütün oyuncular ayni kaliteye sahip isimler. Sakat degildi ama benim seçimimdi” dedi.

Kuzey Makedonya karsisinda kazanmak istediklerini ifade eden tecrübeli teknik adam, “Çok kez kazandim ve kaybettim. Bu futbol. Bugün kazandik. Bir sonraki maçta da kazanacagimiza inaniyorum. Odak noktamiz bir sonraki maç. Türkiye’ye yüksek bir adapte olmustuk ve kazandik. Simdi rakip Makedonya. Bütün rakiplere oldugu kadar onlara da ayni saygiyi gösterecegiz” diye konustu.

Burak Yilmaz’in kaçirdigi penalti pozisyonu için de konusan Santos, “Gerçekten zor bir andi. O dakikaya kadar oyunu kontrol etmistik. Asagi yukari bir 10-15 dakika Türkiye ile kafa kafaya oynamaya basladik. Biz daha iyiydik ama sonra Türkiye oyunu dengeledi. Penaltiya kadar biz daha iyi pas yapiyorduk, daha iyiydik. Ilk yarida 2 gol bulduk, penaltiyi atlattiktan sonra da 3. golü bulduk. Gerçekten zor bir andi penalti ani. Beraberligi yakalayabilirlerdi ve oyunun seyri degisebilirdi” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA