Erciyes'in Dört Kapisinda, 'Dört Dörtlük Etkinlikler'

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi’nde, “Kar Voleybolu Avrupa Kupasi” basta olmak üzere dört önemli etkinlik ayni anda gerçeklestirildi.

Dünya standartlarindaki tesisleri ve pistleri ile global bir marka haline gelen Erciyes, geçtigimiz hafta sonu her kapisinda ayri bir organizasyona ayni anda ev sahipligi yapti. Dört farkli giris noktasi bulunan Erciyes Kayak Merkezi’nin Tekir Kapi bölgesinde Kar Voleybolu Avrupa Kupasi düzenlenirken, Develi Kapi bölgesinde Avusturya-Türkiye Kis Turizm Zirvesi, Hisarcik Kapi bölgesinde Geleneksel Kizak Türkiye Sampiyonasi ve Hacilar Kapi bölgesinde de 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlamasi gibi 4 ayri faaliyet ayni günlerde basariyla gerçeklesti.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafindan Türkiye Voleybol Federasyonu ve Erciyes A.S. ev sahipliginde düzenlenen Kar Voleybolu Avrupa Kupasi, Erciyes’te bu yil dördüncü kez düzenlendi.

Karsilasmalar 2 bin 200 metredeki Tekir Kapi bölgesinde oynandi. Fransa, Isviçre, Hollanda gibi 9 ülkeden 18 takimin katildigi uluslararasi etkinlikte Türk Kadin Milli Takimi sampiyon olurken, Erkek Milli Takimi ise ikinciligi elde etti.

Kayseri Erciyes A.S. ve Avusturya Ticaret Ofisi is birligi ile düzenlenen Advantage Austria Kis Turizm Zirvesi ise Develi Kapi bölgesinde düzenlendi.

Kayak sektörünün Avusturyali dünyaca ünlü firmalari ve Türkiye’deki kayak merkezlerinin yöneticileri Erciyes’te bulustu. Türkiye’nin dört bir yanindan Erciyes’e gelen kayak merkezlerinin temsilcileri, Avusturyali tedarikçi firmalar bire bir görüsmeler sagladi. Zirvede iklim degisikliginin dag turizmine etkisi, kis ve dag turizm altyapisi, Türkiye’deki turizm altyapi projeleri için finansman destegi gibi konular gerçeklesen paneller ile istisare edildi. Erciyes’te iki gün süren Kis Turizm Zirvesi misafirler arasinda yapilan snowboard ve kayak yarislari ile tamamlandi.

Ayni gün Erciyes’in Hisarcik Kapi Bölgesi’nde Türkiye Geleneksel Spor Dallari Federasyonu tarafindan, 600 yillik gelenege sahip ata sporu olan kizak yarislari yapildi. Geleneksel Kizak Türkiye Sampiyonasi’nda 55 erkek ve 20 kadin sporcu mücadele etti. Hacilar Kapi Bölgesi’nde ise 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yili, yapilan etkinliklerle idrak edildi.

Erciyes’in her kapisinin ayri bir kayak merkezi gibi farkli kesimlere hitap ederek farkli etkinliklere ev sahipligi yapabildigini vurgulayan Kayseri Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Dr. Murat Cahid Cingi, “Erciyes’teki dört farkli giris noktamizin her biri adeta müstakil bir kayak merkezi büyüklügünde. Dolayisiyla donanimli insan kaynagimiz ve organizasyonel kapasitemiz ile dört kapida ayni anda her türlü sportif organizasyona ev sahipligi yapabiliyoruz. Simdiye kadar yüzlerce uluslararasi ve milli organizasyona ev sahipligi yaptik ve bunlarin neticesinde Erciyes artik tüm dünyada duyulan bir marka haline geldi. Dagimiz’a çok farkli ülkelerden kayaga gelen turist profilinden bu etkilerin neticelerini aliyoruz. Sehrimiz ve dagimizin global bir marka olmasinda bu tarz faaliyetler çok etkili oluyor” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA