Dostluk Maçi Renkli Geçti

Rusya’nin, Ukrayna’ya baslattigi harekat nedeniyle Türkiye’de mahsur kalan ve Tekirdag’in Muratli ilçesinde barindirilan Ukrayna Isitme Engelli Futbol Milli Takimi, Muratli’nin Asagisevindiklispor Takimi ile dostluk maçi oynadi.

2021-2022 Sezonu Tekirdag 2. Amatör Ligi B Grubu’nda mücadele eden Asagisevindiklispor, dostluk maçinda Ukraynali millilerle karsi karsiya geldi. Muratli Atatürk Stadyumu’ndaki maç renkli görüntülere sahne oldu.

Tribünden Ukrayna ve Asagisevindiklispor tezahüratlari atan gençler, Ukrayna’yi kardes takim olarak sahiplendi. Ukraynali Milliler ise, tezahüratlara alkislarla karsilik verdi.

Ukrayna Isitme Engelli Futbol Milli Takimi Antrenörü Alexander Verisaka, kardes Türk milleti, Türk devletinin kendilerine sahip çiktigini ve her türlü imkâni verdiklerini kaydetti.

Kendilerini misafir ettigi için Türkiye’ye tesekkür eden Ukrayna Isitme Engelli Futbol Milli Takimi Fizyoterapisti Sergey Sokur, “Tekrardan iki ülke arasindaki bu dostane iliski için, bizleri burada kabul ettiginiz için, maddi manevi bize sahip çiktiginiz için sizlere cani gönülden tesekkür ediyorum” dedi.

Maç öncesi konusan Asagisevindiklispor Baskani Okan Ortaer, maça olan ilginin kendilerini memnun ettigini kaydetti.

Baskan Ortaer, Ukraynalilara alistiklarini ve onlari sevdiklerini fakat bir an önce ülkelerindeki savasin bitmesini de dileyerek; sporcularin ailelerine kavusmalari temennisinde bulundu.

Karsilasma, Ukraynali millilerin farkli galibiyeti ile noktalandi.

Kaynak: İHA