Burak Yilmaz Açiklamasi 'Penaltiyi Atsaydim Bugün Farkli Bir Senaryo Olacakti'

A Milli Takim Kaptani Burak Yilmaz, 3-1 kaybedilen Portekiz maçinin ardindan kaçirdigi penaltiyla ilgili olarak, "Ülkemizi ve insanlarimizi üzdük. Ömrüm boyunca bu penaltiyi her gece rüyamda atacagim. Maçin sonucunu penaltiya baglamak gerekiyor. Atsaydim farkli olacakti" dedi. Burak ayrica Portekiz karsisinda Milli Takim’daki son maçina çiktigini ifade etti.

Dünya Kupasi Play-Off Yari Finali’nde Portekiz’e deplasmanda 3-1 maglup olan A Milli Takim’da Kaptan Burak Yilmaz, karsilasmanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Maça iyi baslayamadiklarini ifade ederek sözlerine baslayan Burak, "Portekiz çok iyi basladi.

Sonradan kendimize güvenmeyi basladik, pozisyonlar ve gol geldi. Penaltiyi atsam 2-2 olacakti. O zaman Portekiz için zorlasabilirdi. Atamadim, nasil atamadim, hala sok içerisindeyim. Atamadim, futbol bu. Futbolun belki de güzelliklerinden bir tanesi. Bizim için kötü ama Portekiz için güzel olan yönlerinden biri oldu. Ülkemizi, insanlarimizi üzdük. En basta ben üzüldüm. O yüzden kusura bakmasinlar maçtan sonra çok üzgündüm, hala üzgünüm. Bu benim Dünya Kupasi’na son katilma sansimdi. Bugün itibariyla bu da bitmis oldu. Penalti olunca ’kesin gol’ dedim. 2-2’den sonrasini düsünmeye basladim. Kaçirmayi düsünmedigim için kaçirinca çok büyük hayal kirikligi oldu. Özür dilerim, bununla alakali ne söyleyebilirim? Herhalde bu penaltiyi ömrüm boyunca her gece rüyamda atacagim" ifadelerini kullandi. A Milli Takim’in maçtaki oyun sistemi hakkindaki soruyu yanitlayan Burak Yilmaz, "Buna 3’lü, 4’lü olarak bakmamak gerek. Penalti gol olsa 2-2 olup önümüze bakacaktik. 3’lüde bocalamamiza ragmen yine de yerine getirdigimizi düsünüyorum. Sonuçta Portekiz’le oynuyoruz. Bu maçi tamamen penaltiya baglamak gerek. 2-2 olsa çok farkli senaryo olacakti. Penalti gol olsa farkli bir senaryo olacakti. Buna baglamak gerek" diye konustu.



"Bugün Milli Takim’daki son maçimdi"

Maçin ardindan takim arkadaslarinin ve Teknik Direktör Stefan Kuntz’un kendisine çok destek oldugunu söyleyen golcü oyuncu, "Bana sarildilar, ben de duygu patlamasi yasadim. Çok üzüldügüm için onlar da sarildi. ’Bizi buraya kadar sen getirdin’ dediler. Kesinlikle öyle bir sey yok ama ’Sen bu takimin kaptanisin ezilmedik’ dediler. Benim yanimda oldular, hala benim yanimdalar, bazi arkadaslarim da burada. Allah razi olsun ben onlarin üzerinde iyi etki olusturdugumu düsünüyorum. Futbolda bu tabire inanmiyorum. Ben onlara kaptanlik da yapmadim, abilik de yapmadim, siradan bir takim arkadasiydim. Bana hiç saygisizlik yapmadilar. Ben de onlarin kalplerini kirdiysam haklarini helal etsinler. Bu vesileyle bunu da buradan çok uzatmadan söyleyeyim, bugün benim son maçimdi. Bugün Milli Takim kariyerime son noktayi koyuyorum. Çünkü bir bayrak degisimi gerekiyor. Bakiyorum Enes, Umut, Serdar Dursun, Halil, Cenk, Kenan Karaman... Biz bu isi nasil devraldiysak, ben de onlara bu formayi birakip disaridan destek vermek istiyorum. Üzüntülü bir maçtan sonra birakmak istemezdim ama böylesinin dogru oldugunu düsünüyorum. Herkesten tekrar özür diliyorum. Bu formayi seref ve namusla tasidigimi düsünüyorum. Bütün hocalarima tesekkür ederim. Dedigim gibi benden bu kadar" diye konustu.



Toplantinin ardindan gözyaslarina hakim olamadi

Bu kararin duygusal bir karar olmadigini ifade eden Burak Yilmaz, "Yarin bir gün üç forvetimiz sakatlanir, ikisi korona olur, ekstra durumlar olur, o zaman tabii ki istenirse yardimci olurum. Kesin kararim, duygusal olarak bunu vermiyorum, mantiken veriyorum. Bir bayrak degisimi olmasi gerekiyor. Ülkemiz ve genç arkadaslarimiz açsindan, onlar da formda. Yeni jenerasyon, yeni yapilanma bunun dogru oldugunu düsünüyorum. Kimseye bir sitem, penaltiyla alakali kesinlikle böyle bir sey degil. Duygusal olarak degil, mantiken verilmis bir karar. Kardeslerimin bundan sonra gerekeni yapacagini düsünüyorum" diyerek sözlerini tamamladi. Basin toplantisinin ardindan stattan ayrilmaya hazirlanan Burak Yilmaz’i, Dragao Stadi’nin basin merkezindeki yerli ve yabanci gazeteciler alkislayarak ugurladi. Bu alkislarin ardindan Burak gözyaslarina hakim olamadi.

Kaynak: İHA