Oryantiring'in Kalbi Karaman'da Atti

Okul Sporlari Küçükler-Yildizlar Oryantiring Grup Sampiyonasi 75 okuldan 500 sporcunun katilimi ile Karaman’da yapildi.

Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde Türk Dünyasi Kültür Parki’nda düzenlenen Okul Sporlari Küçükler ve Yildizlar Oryantiring Grup müsabakalarina 23 ilden 75 takim ve 500 sporcu katildi.

Karaman’da oryantiring bransinda ilk defa büyük bir katilim ile gerçeklesen okul sporlari grup müsabakalarinda küçükler ve yildizlar olmak üzere 4 kategoride mücadele eden sporcular Türkiye Sampiyonasi finallerine katilabilmek için ter döktü. Büyük heyecanin yasandigi müsabakalar sonundan küçük kizlarda M.E Vakfi Batikent Ortaokulu birinci, Özel Eryaman Arti Fen Ortaokulu ikinci, Zeytinköy Hayirseverler Ortaokulu üçüncü, Dumlupinar Ortaokulu dördüncü, Erdemli Cumhuriyet Ortaokulu besinci, Küçük erkeklerde Erdemli Cumhuriyet Ortaokulu birinci, Özel Eryaman Arti Fen Ortaokulu ikinci, M.E. Vakfi Batikent Ortaokulu üçüncü, Dumlupinar Ortaokulu dördüncü, 125. Yil Ortaokulu besinci, yildiz kizlarda Özel Tevfik Fikret Ortaokulu birinci, Melehat Ünügür Ortaokulu ikinci, Serinhisar Imam Hatip Ortaokulu üçüncü, Erdemli Cumhuriyet Ortaokulu dördüncü, Ayse Sak Ortaokulu besinci, yildiz erkelerde ise Baskent Üni. Özel Ayse Abla Ortaokulu birinci, Erdemli Cumhuriyet Ortaokulu ikinci, 125. Yil Ortaokulu üçüncü, Ayse Sak Ortaokulu dördüncü, Özel Eryaman Arti Fen Ortaokulu besinci oldu.

Sporculardan çevre hassasiyeti

Karaman’da ilk defa büyük bir katilim ile düzenlenen okul sporlari oryantiring grup müsabakalarina sporcularin performanslarinin yani sira çevreye karsi duyarliliklari da sampiyonaya damgasini vurdu. Türk Dünyasi Kültür Parki’nda düzenlenen müsabakalarda yemek ihtiyaçlarini yarisma alaninda karsilayan sporcular, yarisma sonunda beden egitimi ögretmenleri ve antrenörleri ile birlikte yarisma alaninda çevre temizligi yaparak örnek bir davranisa imza atti.

Karaman’in güzel bir organizasyona daha en iyi sekilde ev sahipligi yaptigini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Ali Osman Bebek, “Ilimize aldigimiz spor organizasyonlari ile kentimize hareket katmaya devam ediyoruz. Golbol 1. Devre müsabakalarinin hemen ardindan oryantiring bransinda da bes yüzün üzerinde bir katilimla 23 ilimizden gelen sporcularimiza ev sahipligi yaptik. Önümüzde ki günlerde de ilimize alacagimiz spor organizasyonlari ile sehrimizin tanitimini en iyi sekilde yapmaya devam edecegiz. Türk Dünyasi Kültür Parki’nda düzenlenen müsabakalarda ferdi ve takim kategorilerinde dereceye giren sporcularimiza Türkiye Sampiyonasi finallerinde basarilar diliyorum” dedi.

Müsabakalar sonunda ferdi ve takim kategorilerinde dereceye giren sporculara basari belgeleri ve madalyalari düzenlenen törenle verildi.

Kaynak: İHA