CHP'li Milletvekilinden Mecliste Milli Takim Formasiyla Basin Toplantisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Mustafa Adigüzel, “Futbolda naklen yayinin TRT eliyle tüm vatandaslara ücretsiz olarak ulastirilmasini teklif ediyorum” dedi.

Adigüzel, TBMM’de düzenledigi basin toplantisina Türk A Milli Takimi formasiyla geldi. Adigüzel, Türk Milli Takimi’na Portekiz maçi öncesinde basarilar dinleyerek, futbolda naklen yayinlardaki belirsizligin sürdügünü söyledi.

Adigüzel, “Son yillarda tartismalarin odagi halindeki yayinci kurulus fiyati revize yapti. Kulüpler ise sürekli zarar etti. 22 yil önce decoder ve sifrenin olmadigi dönemde mali durum bu kadar kötü degildi. Kulüpler 400 TL kazaniyorsa, 250 TL harciyordu. Simdi 4 milyar kazaniyorlar ama 20 milyar lira harciyorlar. Artik kulüplerin bunu tasimasi mümkün degil. Sifre nedeniyle ilgi ve izleyici azalmaktadir. Yeni bir düzene ihtiyaç var. TRT’nin 50 yillik tecrübesi, 14 kanali, yetismis personeliyle her ne kadar siyasi ve kültürel yayinlarini objektif bulmasak da, sporda bir sorumluluk alabilir. Futbolda naklen yayinin TRT eliyle tüm vatandaslara ücretsiz olarak ulastirilmasini teklif ediyorum” dedi.

Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonlari Kanunu teklifine iliskin de Adigüzel, “Spor kulüplerinin mali ve idari açidan disipline ihtiyaci var midir? Vardir. Denk bütçe olmasi, kulüp yönetimlerinin yaptigi finansal uygulamalardan sorumlu olmasi ve aldiklari kararlarin kendi yönetimleri ile sinirli kalmasi, gelecek yönetime yük bindirmemeleri konusundaki uygulamalari destekliyoruz. Getirilen teklif spor kulüplerini dernek statüsünden sirkete çeviriyor. Spor kulüpleri Türk Ceza Kanunu’na tabi olur olmaz ertesi sabah hepsi iflas eder, kayyuma gitme riski ile karsi karsiya kalir. Bu, birçok büyük spor kulübünün, dünyada ederi olan kulübün bu sekilde borç-iflas kiskaciyla kayyuma ve uluslararasi sirketlere satilma ihtimalini dogurur” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA