Tuncelili Sporcu Boksta Avrupa Sampiyonu Oldu

Tuncelili sporcu Erivan Barut, Hirvatistan’da düzenlenen Avrupa Büyükler Boks Sampiyonasi’nda tüm rakiplerini yenerek altin madalya kazandi.

Tunceli Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, 12-24 Mart tarihleri arasinda Hirvatistan’da düzenlenen Avrupa Büyükler Boks Sampiyonasi’nda Ermenistan, Polonya, Italyan ve Hirvatistanli rakiplerini yenerek Avrupa sampiyonu oldu. Barut, 2022 yilinda muay thai Avrupa ve Türkiye sampiyonlugunun yani sira Kick Boks Türkiye ve Avrupa sampiyonluklari da elde etti.

Sporcusunun 2022 yilinda üç profesyonel bransta sampiyonluk aldigini belirten Dersim Kick Boks Spor Kulübü Antrenörü Gürsel Tayam, "Erivan’i 6 yildir çalistiriyorum. Spora kulübümüzde basladi.

Sürekli önemli basarilar elde etti. 2022 yilinda da üç profesyonel bransta sampiyonluk alarak inanilmazi basardi. Bunu da azim, istek ve hirsiyla basardi" dedi.

Antrenör Tayam, sporcusuna desteklerinden ötürü Tunceli Belediyesi, Gençlik Spor Il Müdürlügü ile eski Kick Boks Dünya Sampiyonu Birol Topuz’a tesekkür etti.

Kaynak: İHA