Trabzonspor'un Hücum Hatti Süper Lig'e Bedel

Trabzonspor’un hücum hattinda yer alan Cornelius, Nwakaeme, Bakasetas, Djaniny, Abdülkadir Ömür ve Visca toplam 51 gol imza atarak, Spor Toto Süper Lig’de yer alan 18 takimi geride birakti.

Spor Toto Süper Lig’de sampiyonlugunu resmilestirecek günü bekleyen Trabzonspor, 58 golle ligin en fazla gol atan takimi olurken, kalesinde gördügü 26 golle de en az gol yiyen takim konumunda yer aliyor. Sezon basinda ve devre arasinda hücum hattina yaptigi takviyelerle önemli bir performans ortaya koyan Karadeniz ekibinde Cornelius 12, Nwakaeme 11, Bakasetas ve Djaniny 8’er, Abdulkadir Ömür 7 ile devre arasinda takima katilan Edin Visca 5 gol kaydederek, Süper Lig’de yer alan takimlardan daha çok gol atti.

Toplamda 51 gole imza atan 6 isim Süper Lig’de yer alan 18 takimi geride birakti. Karadeniz ekibinin oyuncularini bir tek 55 kez gol sevinci yasayan Alanyaspor geçti. Bordo-mavili takimda ayrica Hamsik ile Gervinho 2’ser, Dorukhan ile Yusuf Sari 1’er gol sevinci yasarken, 1 gol de rakip futbolcu kendi kalesine atti.

Kaynak: İHA