Stefan Kuntz Açiklamasi 'Harika Oyuncularimiz Var'

A Milli Takim Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Portekiz maçi öncesi yaptigi açiklamada, kadroda harika oyunculara sahip olduklarini ve turu geçmek istediklerini söyleyerek takimin yarin sahada aktif bir oyun sergileyecegini belirtti.

Dünya Kupasi Play-Off Yari Finali’nde Portekiz ile deplasmanda karsilasacak olan A Milli Takim’da Teknik Direktör Stefan Kuntz, düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Göreve geldikten sonra gelecege yönelik çalismalar yaptiklarini ifade ederek sözlerine baslayan Alman teknik adam, “Göreve geldikten sonra içinde bulundugumuz eleme maçlarina ilaveten gelecege dönük neler yapabilecegimizi gözlemliyoruz, rakiplere de bakiyoruz. Rakibin durumuna göre pozisyon aliyoruz. Rakibin harika oyunculari var, bizim de harika oyuncularimiz var. Maç planimiz olmasi gerekiyor. Maç planimizin dogrultusunda hareket etmemiz gerekir. Yarin sahada aktif olacagiz, rakibin oyunundan çok sizin ne yapacaginiz önemli. Rakibin oyuncularina reaksiyon göstermemiz gerek. Bunun üzerine çalisacagiz” dedi.

Portekiz’in son dakika golüyle Sirbistan’a maglup olmasiyla ilgili sorulan soruyu yanitlayan Kuntz, “Bahsettiginiz maçi düsündügünüz zaman futbol için uzun bir süre geçti. Üzerinden zaman geçti, futbolda günlük düsünmek gerek. Futbolda biraz da sans gerek. Tüm oyuncularin ayni anda iyi oynamasi gerek. Fernando Santos 8 yildir Portekiz’de görev yapiyor, benim daha 8 ayim olmadi. Ben de böyle bir sey basarmak isterim hoca olarak. Kendisi çok deneyimli bir hoca. Takimi nasil yönetecegini, böyle durumlardan nasil çikacagini bilen birisi. Geçmisle çok fazla yasamadigimi, bugüne bakmak istedigimi biliyorsunuz” açiklamasini yapti.

“Dayanikli bir takim olusturmak istiyorum”

A Milli Takim’in zorlu mücadelelere dayanabilen bir takim olmasi için çalistiklarini söyleyen Kuntz, “Böylesine zorlu mücadelelere dayanabilen bir takim olusturmak istiyorum. Büyük takimlara karsi mücadele edebilme potansiyeline sahip bir takimimiz olduguna iniyorum. Tek ayakli maç oynanacak. Ronaldo’dan bahsediyorsunuz ama 11 oyuncu sahaya çikacaklar. Hepsi harika kariyeri olan oyuncular. Savunmacilarimizin da bu zorlu mücadeleye hazir olduguna inaniyorum” dedi.

Portekiz’de Covid-19 testi pozitif çikan Pepe’nin yani sira sakatliklari nedeniyle kadrodan çikarilan Ruben Neves ve kaleci Anthoni Lopes’in yokluklarinin A Milli Takim için avantaj oldugunu düsünmedigini söyleyen Alman teknik adam, “Almanya Ümit Mili Takimi Teknik Direktörü olarak Avrupa Sampiyonasi’nda Portekiz’le final oynadim. Ne kadar maça tutunduklarini biliyorum. Bir oyuncu oynamiyor formda olan, onlarin yerine oynanan oyuncular daha iyi performans gösterebiliyor. O yüzden kesinlikle Portekiz’de 3 oyuncunun olmamasi bizim için avantaj degildir diye düsünüyorum” dedi.

Kuntz, maçin penaltilara gitme ihtimaline karsin, oyunculara penalti çalistirip çalistirmadigi sorusuna ise “Hayir bunu oyunculara birakacagim. Takdir edersiniz ki seri penalti atislarinda yasanan stresin benzeri olmayacaktir” diye konustu.

Stefan Kuntz son olarak Merih’in eski takim arkadasi Ronaldo’ya karsi oynayacagi için mutlu oldugunu ifade ederken, Portekiz Teknik Direktörü Fernando Santos’un da Hakan Çalhanoglu hakkindaki olumlu yorumlari için “Kendisine katiliyorum” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA