Servet Yardimci Açiklamasi 'Futbol Ülkesi Olarak 2028 Ve 2032'Ye Adayiz'

TFF 1. Baskan Vekili Servet Yardimci, A Milli Takim’in antrenmani sirasinda Türkiye’nin Euro 2028 ve Euro 2032 adayligi hakkinda açiklamalarda bulundu. Yardimci Türkiye’nin altyapi, üst yapi, statlari ve futbol ülkesi olmasiyla turnuvayi hak ettigini söyledi.

Türkiye, 2028 Avrupa Futbol Sampiyonasi için adaylik basvurusunda bulunuldugunu resmen açiklarken, A Milli Takim’in Portekiz’de yaptigi antrenman sirasinda TFF 1. Baskan Vekili Servet Yardimci, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Türkiye’nin UEFA’nin çok önemli bir paydasi ve üyesi oldugunu ifade ederek sözlerine baslayan Yardimci, “Ülkemizin coskusu, bir futbol ülkesi olmamiz, Cumhurbaskanimizin önderliginde devletimizin yaptigi statlar ve futbola olan katki, ülkemizi bu turnuvalarin zaten dogal adayi yapiyor. Bu sefer insallah sansli oluruz. Ingiltere, Iskoçya, Galler ve Irlanda’nin yani sira Rusya da aday oldugunu bugün bildirdi. Biz de hem 2028 hem de 2032 için adaylik dosyamizi olusturduk ve resmiyete kavusturmus olduk. Insallah bu süreci iyi götürürüz ve sonunda hepimiz, TFF olarak bizden sonrasi için iyi bir miras birakmis oluruz. Bu süreci beraber yasayip görecegiz, ülkemiz için hayirlisi olsun” dedi.

Adaylik yarisinin 3 aday arasinda olacaginin da altini çizen Yardimci, “Ingiltere, Iskoçya, Galler ve Irlanda blok olarak adaylar. Biz ve Rusya ise ayri adaylariz. 2020 gibi 10 sehre dagilmasi söz konusu degil. 4 ülkelik grup, Birlesik Krallik olarak aday oldu. 3 aday arasinda bir yaris olacak ve bu süreci beraberce yasayip görecegiz. 2028 ve 2032’den hangisi olursa almak istiyoruz. Bu süreci yasayacagiz gelismelere göre. Biz de TFF olarak hareketlerimizi bu dogrultuda belirleyecegiz” ifadelerini kullandi.

“Biz dogal adayiz”

Türkiye’nin Euro 2028 ve Euro 2032 için her bakimdan dogal aday oldugunun altini çizen Yardimci, “Altyapi, üst yapi ve statlariyla, futbol ülkesi olmamiz ve Türk insaninin futbola olan yatkinligiyla hak ettigimizi düsünüyorum. Yarinki maç gibi insallah sans yanimizda olur ve ülkemizi gururlandiririz. Yarinki maç da çok önemli. Portekiz güçlü bir rakip ve biz de güçlü bir futbol ülkesi oldugumuz için buralara geldik. Tekli maçlar her zaman zordur ve sans yüzde 50’dir. Dolayisiyla futbol sansi yanimizda olur diye ümit ediyoruz. Ülkemizi sevindirmek istiyoruz. Milli takim, ülkemizin moral ve prestij kaynagidir. Yurt disindaki prestij ve yurt içindeki iklim açisindan da moralli olacaktir diye düsünüyorum” dedi.

Yardimci son olarak takimda morallerin yerinde oldugunu da sözlerine ekleyerek “Takimda moraller çok iyi ve çok iyi hazirlandilar. Hem futbolcularin hem de teknik heyetin morali çok yüksek, bunu da basin toplantisinda zaten açikladilar. Dolayisiyla haziriz” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA