Mardinli Minik Ronaldinho Devlerin Radarinda

Mardinli 9 yasindaki futbolcu Besir Zeyneloglu, Tanju Çolak’in katildigi U11 Ligi’nde sergiledigi performansla dikkatleri üzerine çekti. Çolak, Ronaldinho lakapli çocugu 9 maçta 42 asistlik performansiyla PSG’nin dünyaca yildizi Lionel Messi’ye benzettigi söylendi.

Mardin’in Artuklu ilçesinde yasayan 9 yasindaki Besir Zeyneloglu, hocasi Rakan Keles ile 6 yasinda futbola basladi.

Mekan algisi, oyun kurma yetenegi ve bedensel zekasi ile maçlarda büyük basarilar elde etti. Zeyneloglu, Mardin’de gerçeklesen ve Tanju Çolak’in da katildigi U11 Futbol Ligi’nde 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik ile sampiyonluk elde eden Asurspor’a 42 asist ve 8 golle katkisi oldu. Ligde Tanju Çolak’in gözünden kaçmayan bu basarisi ile minik futbolcu kendine gelecegin ‘Messi’si dedirtti.

“Konyaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan teklif geldi”

Besir’in Mardin için çok özel yetenekli bir çocuk oldugunu söyleyen Antrenör Rakan Keles, “Çok farkli yetenekleri var. Kinestetik zekasinin disinda bireysel yetenekleri, oyun zekasi ve gelecegi olan bir çocuk. Onun hakkinda çok transfer teklifleri geldi. Konyaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi kulüplerden. Su anda bizim Asurspor bünyesinde oynuyor. Gelecegi olan ve kendisinden ümitli oldugumuz bir sporcudur. Insallah istedigimiz yere gider” dedi.



“Mardinli Ronaldinho diyorduk, Tanju Çolak ona gelecegin Messi’si lakabini takti”

Kinestetik zekasini egitim verirken fark ettiklerini ifade eden Keles, ”Besir Zeyneloglu, takimin içinde kinestetik zekasi en iyi olanlardan biridir. Oyun zekasi, top alisverisleri, kale sutlari ve genel anlamda çok pratik bir topçu. Diger sporcularin içinden siyrilan bir topçu ve gelisime açik bir sporcudur. Aslinda biz ona Mardinli Ronaldinho diyorduk. Tanju Çolak, Besir’e gelecegin Messi’si lakabini takti. Tabi ki Tanju agabeyimiz o konularda bizden daha tecrübeli ve daha hakim. Bu nedenle bizde kendisini gelecegin Messi’si olarak adlandirdik. Besir’in Mardin’deki organizasyonda bize 6 golle katkisi oldu” diye konustu.

Besir’in hikayesi Nevsehir Ürgüp Turnuvasi’nda basladigini aktaran Keles, “Orada her anlamiyla, gerek yapisi ve görüntüsü gerek futbol zekasi olarak bir saç stili, Ronaldinho’ya benzemesi ve oyun zekasiyla alakali bir durum. Orada ön plana çikmasi Mardin adina güzel oldu ve Tanju Çolak’in bundan haberi oldu. Ürgüp Turnuvasi ile birlikte Tanju Çolak, Mardin’e geldi. Besir’in ön plana çikmasi bizim için gurur verici ve sevindirici oldu” seklinde konustu.



“Memleketim Mardin ve Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istiyorum”

9 yasinda oldugunu ve ilkokul 4’üncü sinifa gittigine söyleyen Besir Zeyneloglu, “ 6 yasindayken spora Rakan hocamla basladim. Rakan hocam beni bu günlere getirdi. Memleketim Mardin ve Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmek istiyorum. Lakabim Mardinli Ronaldinho, bana bu lakabi arkadaslarim takti” ifadelerinde bulundu.

“U11 Ligi’nde Besir’in takima katkisi 42 asist ve 8 gol oldu”

Kinestetik zekasi oldugunu, babasi ve hocalariyla birlikte buralara kadar getirdiklerini belirten antrenör Erdal Alper ise “Biz ona ne kadar yetebiliriz bilmiyorum. Kendimizi onunla yetistirmeye çalisiyoruz. U11 Futbol Ligi sadece Mardin’de yapildi Türkiye geneli. Oraya Asurspor Kulübü olarak katildik. 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik ile sampiyon olarak bitirdik. Besir’in takima katkisi 42 asit ve 8 golle oldu. Hemen hemen bütün gollerimizde Besir’in katkisi var. Besir’in gol atmaktan çok, gol attirmayi seven bir yapisi var. Oyun kurmaya yönelik bir muhabbeti var. Besir, çok üst bir yetenek, amatör ruhla ugrasiyoruz, profesyonel degiliz. Mesela o kinestetik zekanin ölçümleri biz tam olarak yapamadik. Gözlemlerimizle yapiyoruz” dedi.



“Mekan algisi, kavrama yetenegi ve hizi, bizden daha hizli kavriyor”

Daha üst düzey ölçülerin yapilmasi için daha büyük kulüplerin, ekonomik güçlerin ve imkanlarin olmasi gerektigini savunan Alper, “Ben ayni zamanda beden egitimi ögretmeniyim. Kinestetik zeka üzerine çalismalarim var. Besir’in net bir kinestetik zekasinin oldugunu söyleyebilirim. Besir’in diger rakipleri ile arasindaki fiziki güç farkini kapatan sey o. Kinestetik zekasiyla o farki kapatiyor. Oyun okuma gücünü de oradan aliyor. Su an yetiyoruz ama 2 yil sonra yetebilir miyiz, bilemiyorum. O zaman daha büyük kulüp daha büyük koçlar gerekecek. Biz amatörüz” açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA