Firat Arslan, Alman Boksör Toni Thes Ile Kozlarini Paylasacak

Türkiye’nin yetistirdigi en basarili profesyonel boksör olarak dünya tarihine geçen tek dünya sampiyonu Firat Arslan, cumartesi günü Alman boksör Toni Thes ile kozlarini paylasacak. Gecede ayrica yenilgisiz boksör Hüseyin Cinkara ve genç yetenek Erdinç Delibaltaoglu da ringde boy gösterecek.

Firat Arslan cumartesi gecesi Firat Arslan Spor Salonu’nda bir boks galasina imza atmaya hazirlaniyor. Türk menajer Deniz Gemici Serrano karsilasmanin gerçeklesmesini saglarken, Arslan’in esi Dilek Arslan ise galanin organizasyonunu gerçeklestiriyor. Firat Arslan’in rakibi ise kick boksta dünya sampiyonu olduktan sonra boksa geçis yapan Alman boksör Toni Thes. 35 yasindaki Alman sporcu, boksa geçtikten sonra da ringlerde adindan basariyla söz ettirmis bir isim.

Firat Arslan: "Kim dinlenirse o paslanir"

Dünya sampiyonu Firat Arslan, "Kim dinlenirse o paslanir" sloganiyla ringe çikacagini belirterek, "Jübile maçima dogru ilerlerken, tekrar bir yükselme maçi yapma geregi hissettim. Yil sonunda dünya sampiyonluk maçi yapmaya hazirlaniyorum ondan önce formda kalabilmek amaciyla tekrar bir karsilasma gerçeklestirecegiz. Güzel bir hazirlik dönemi geçirdik ve su an ekibimle birlikte maç gününü beklemeye koyulduk. Genç yetenegimiz Hüseyin Cinkara da zorlu bir maça çikacak. Çek rakibi Marek Prochazk da basarili bir boksör fakat ben Hüseyin’e güveniyorum. Bu karsilasmayi da kazanarak yenilgisizlik serisini sürdüreceginden eminim" seklinde konustu.



Vedat Alyaz: "Adim adim dünyanin zirvesine yürüyoruz"

Firat Arslan’in basin danismani Vedat Alyaz ise dünya siralamasinda ilk 10’da yer alan üç boksörün bulundugunu vurgulayarak, "Farkli sikletlerdeki sporcularimizdan Firat Arslan 6 sirada, Agit Kabayel 7. ve Hüseyin Cinkara ise 8. sirada yer aliyor. Bu karsilasmalarin ardindan zirveye daha da yaklasacagiz. Göppingen’de adeta nefesler tutuldu ve maç gününü bekliyor herkes. Hem gurbetçi Türkler hem de Göppingenlilerin soluksuz bir sekilde bu önemli karsilasmalari bekledigini görüyorum. Bulundugumuz bölgede heyecan doruklara ulasmis durumda. Cumartesi gecesi kiran kirana maçlar bizleri bekliyor" dedi.

Kaynak: İHA