Eczacibasi Dynavit, CEV Kupasi'nda Ikinci Kez Sampiyon Oldu

Eczacibasi Dynavit, CEV Kupasi final müsabakasinda deplasmanda karsi karsiya geldigi MTV Stuttgart’i setlerde 3-1 maglup ederek sampiyon oldu. Daha önce bir kez CEV Kupasi’ni müzesine götüren Eczacibasi ikinci kez sampiyonluk sevinci yasadi.

Eczacibasi Dynavit, CEV Kupasi’nda mutlu sona ulasti. Turuncu-beyazlilar, final maçinda Almanya’da karsi karsiya geldigi MTV Stuttgart’i 3-1 maglup ederek CEV Kupasi’nda ikinci kez ipi gögüsledi. Karsilasma sonrasinda “MVP - En Degerli Oyuncu” Ödülü ise Eczacibasi Dynavit’in basarili oyuncusu Maja Ognjenovic’e takdim edildi.

Basantrenör Ferhat Akbas: "Umarim devami da gelecek"

Eczacibasi Dynavit Basantrenörü Ferhat Akbas maçin ardindan yaptigi açiklamada “CEV Kupasi, bu sezon kazandigimiz ilk kupa oldu. Umarim devami da gelecek. Avrupa’da kupa almak bizim için çok önemliydi. Bunun için çok çaba sarf ettik. Sezon ortasinda bu kadar iyi oynamak bizi çok mutlu ediyor. Sezonun kalan bölümünde de ayni tempoda devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Kaptan Simge Aköz: "Takimin her bir bireyi mükemmel is yapti"

Eczacibasi Dynavit kaptanlarindan Simge Aköz ise bu turnuvaya büyük emek verdiklerinin altini çizerek, “Çok zorlu bir periyodun ardindan finali kazandik. Kupayi kazanmak bizim için çok önemliydi. Takimin her bir bireyi mükemmel is yapti, herkes katki sagladi. Bu kupayi kazanma sözü vermistik, bu basariya ulastigimiz için de çok mutluyuz” diye konustu.



Eczacibasi Spor Kulübü’nün 80. kupasi

Kupayi 2018 yilindan sonra ikinci kez kazanan Eczacibasi Dynavit, böylece müzesindeki kupa sayisini da 80’e çikarmis oldu. CEV Kupasi sampiyonlugunun ardindan Misli.com Sultanlar Ligi maçlarina geri dönecek olan Eczacibasi Dynavit’in müzesinde 2021 - 2022 sezonu itibariyla su basarilar bulunuyor:

- 28 Türkiye sampiyonlugu

- 2 FIVB Dünya sampiyonlugu

- 1 CEV Sampiyonlar Ligi sampiyonlugu

- 2 CEV Kupasi sampiyonlugu

- 1 Avrupa Kupa Galipleri Kupasi sampiyonlugu

- 5 Türkiye Sampiyonlar Kupasi sampiyonlugu

- 9 Türkiye Kupasi sampiyonlugu

- 3 Cumhurbaskanligi Kupasi sampiyonlugu

- 6 Beden Terbiyesi Genel Müdürlügü Kupasi sampiyonlugu

- 23 Altyapi Türkiye sampiyonlugu

Kaynak: İHA