Down Sendromlu Çocuklar Sporla Eglendi

Dünya Down Sendromlular Farkindalik Günü nedeniyle Adiyaman Gençlik ve Spor Müdürlügü tarafindan çesitli etkinliklerle kutlandi.

Adiyaman Yeni Mahalle Spor Salonunda masa tenisi, dart, badminton, tenis, voleybol, curling, basketbol jimnastik, futbol ve kick boks spor bransi olmak üzere farkli branslarinda düzenlenen aktivitelere ilgi yogun gördü.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde Down Sendromlular Dernegi ile ortaklasa düzenlenen etkinlikte çocuklar hem spor yapti hemde eglendi.

Down Sendromlu Çocuklarin bir gün degil, yilin 365 günü yanlarinda olduklarini belirten Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles, Bakanligin 81 ilde ayni anda farkindalik olusturmak için "Down Sendromu Farkindalik Günü Spor Turnuvasi ve Hepimiz Ayniyiz Spor Oyunlari" etkinligine Adiyaman’da katilimin ve ilgisini yogun oldugunu söyledi.



Hayati paylasmak için engel olmadigina dikkat çeken Gençlik ve Spor Il Müdürü Fikret Keles, “Engelleri asmak için çocuklarimiza destek olmamiz gerekiyor. Hepimiz birer Engelli adayi oldugunuzu unutmadan Down Sendromlu çocuklarin yasamlarina dokunmamiz gerekiyor. Onlarin motivasyonu hayatin içinde gelisimlerini artirdigi sosyallesmelerine katki saglamaktadir. Özellikle spor faaliyetleri bütün engelleri agmak adina çocuklarimiz inanilmaz bir sekilde gelistiriyor. Bizler sadece saglikli bireylere degil ayni zamanda engelli kardeslerimizin de spor yapabilmeleri için bir çok farkli bransta antrenörlerimizle onlara her türlü imkani sagliyoruz. Gençlik Merkezlerimiz ve Genç Ofislerimizde çesitli kisisel gelisim kurslari, beceri, sanat ve müzik kurslari engelli bireylere yönelik faaliyetler düzenlenmektedir.

Engelli vatandaslarimizi topluma kazandirmak, kimseye muhtaç olmadan kendi baslarina yasayabilmelerini saglamak tüm toplumun insanlik görevidir. Onlarin toplumsal yasama katilimlarini kolaylastirmak, desteklemek, karsilasabilecekleri tüm engelleri kaldirmak ve kaliteli bir yasam sürebilmelerini saglamak amaciyla biz tüm gücümüzle çalisiyoruz. Tesislerimizin engelliler tarafindan kullanimina uygun standartlara kavusturmak için gayret gösteriyor, bu konuda önemli adimlar atiyoruz. Normal çocuklarimiz gibi engelli çocuklarimizin da spor yapabilmeleri ve onlari mutlu etmek için bütün imkânlarimizi seferber etmekte kararliyiz. Eski günler gibi bir arada neseli spor dolu mutlu günlerde olmayi ümit ederek. 21 Mart Dünya Down Sendrom Farkindalik Gününü kutluyor, onlarin haklari ve yasadiklari sorunlarin çözümü için çalisan, emek veren herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA