Burak Yilmaz Açiklamasi 'Bizim De Hayallerimiz Ve Hedeflerimiz Var'

A Milli Takim Kaptani Burak Yilmaz, bugün yapilan antrenman öncesi yaptigi açiklamada takim olarak hayalleri ve hedeflerinin oldugunu söyleyerek, Portekiz karsisinda ellerinden gelenin en iyisini yaparak turu geçmek istediklerini ifade etti.

Dünya Kupasi Play-Off Yari Finali’nde Portekiz ile deplasmanda karsi karsiya gelecek olan A Milli Takim’da Kaptan Burak Yilmaz, antrenman öncesinde düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Her iki ülkenin de Dünya Kupasi’na gitmek istedigini ifade ederek sözlerine baslayan golcü oyuncu, “Çok zor bir kura. Portekiz ile Porto’da oynamak ve Lizbon’da oynamak daha farkli. Burada taraftar daha atesli olabiliyor. Portekiz’de dünyanin en iyi oyuncusu ve ona yakin dünyanin en önemli oyuncularinin en iyi liglerde oynadigini görüyoruz. Saygimiz büyük ama buraya hiçbir seyi kabul ederek, bastan yenilmis gibi, elenmis gibi düsünerek gelmedik. Bizlerin de hayali var, ulasmak istedigimiz yerler var. Ülkemizi Dünya Kupasi’nda temsil etmek istiyoruz. Sizlerin de bunu istedigini biliyoruz” diye konustu.

Lille’den takim arkadasi olan Portekiz Milli Takimi’nin oyuncularindan Fonte’nin basin toplantisinda ‘Burak ile yarin arkadas olmayacagiz, rakip olacagiz’ sözlerini de degerlendiren Burak Yilmaz, “Fonte iyi arkadasim. Sahada arkadaslik olmayacak demis ve çok dogru söylemis. Onunla saha disinda her zaman arkadasiz, önemli basarilar yakaladik ama söyledigi her seye katiliyorum. Yarin sahada arkadaslik olmayacak. Benim onu, onun da beni tanimasinin avantaj ya da dezavantaj olacagini düsünmüyorum. Çünkü bunlar tek maç, eleme maçi, her an her sey olabilir. Insallah yarin günümüzde oluruz ve kazanan taraf biz oluruz” ifadelerini kullandi.

“Ronaldo gelmis geçmis en iyisi”

Portekiz Milli Takimi’nin süperstari Cristiano Ronaldo’nun dünyada gelmis geçmis en büyük oyuncu oldugunu ifade eden Burak Yilmaz, “Ronaldo benim için dünyanin gelmis geçmis en büyük oyuncusu. Buna saygi duyacaklarini düsünüyorum. Ona saygim var ve çok seviyorum. Onun son Dünya Kupasi mi bilemem ama benim son Dünya Kupam olacagina eminim. Onun için sahaya çikip elimden geleni yapmak, ülkeme yardimci olmak istiyorum. Bundan önce oldugu gibi. Bu formayi tasimak her seyden daha önemli, her genç kardesimizin hayali, ben de buradayim ve kaptanim. Son Dünya Kupam olduguna eminim Ronaldo’nunkini bilemem. Buraya gelene kadar çok gurur yasadim, büyük mutluluklar yasadim ve yasattim. Gururlu bir sekilde yarin insallah görevimi yapacagimi düsünüyorum” dedi.

Takimda çok formda isimler oldugunun da altini çizen Yilmaz, “Çok formda oyuncularimiz oldugunu düsünüyorum. Kendi takimlarinda çok formda oyuncularimiz var. Ama biz Avrupa Sampiyonasi’na giderken de çok formda iyi durumda gittik. Futbol günlük, neyin ne oldugu, yedigi içtigi, uykusu kendisine bakmasi her sey performansi belirliyor. Ama ben iyi durumda oldugumuzu düsünüyorum. Aradaslarimizin çok istedigini görüyorum. Özgüvenliler bu çok önemli. Portekiz’in Lizbon’da oynadigi maçlarla Porto’da oynadigi maçlar daha farkli. Porto’da seyirci daha agresif. Buna hazirlandik. Her seyiyle maça hazirlandik, iyi durumdayiz. Futbol bu yarin ne olacaga tabii ki beli olmaz” açiklamasini yapti.

“Buraya laf olsun diye gelmedik”

Dünya Kupasi Elemeleri’ne takim olarak çok iyi basladiklarini söyleyerek sözlerine devam eden Burak Yilmaz, “Aslinda gruptan lider de çikabilirdik ama performans eksikligi, baska sartlar, hal ve durumlar bizi ikinci olmaya itti. Dünya Kupasi’na baslarken Hollanda’nin oldugu grupta herkes onlarin lider çikacagini düsünüyordu ama biz büyük bir atak yapip liderligi ele aldik, kendi hatlarimizla ikinci olup Play-Off’a kaldik. Biz lider olsaydik, Hollanda, Portekiz, Italya yarisiyor olacakti. En zor kurayi çektik. Bu da futbolun güzelligi. Buralara gelmek de önemli. Norveç’i geçtik. Bunlari kenara biraktik, yarin elemeye konsantre olduk. Portekiz maçinda geregini yapacagimizi düsünüyorum” diye konustu.

Burak son olarak yabanci bir gazetecinin “Portekiz, dünyanin en iyi oyuncusuna sahip ve eski Avrupa Sampiyonu. Turu geçeceginizi düsünüyor musunuz?” sorusuna ise “Neden buradayiz! Tabii ki mümkün. Biz laf olsun diye buraya gelmedik. Tamamen inaniyoruz. Kaybedebiliriz Avrupa sampiyonu olmus bir Portekiz, dünyanin en iyi oyuncusu olmus Ronaldo’nun önderligindeki bir takima karsi oynuyoruz. Ama biz hiçbir seyi kabul edip gelmedik. Kaybedersek de kabul edip kaybetmeyecegiz. Bunun olabilecegine yürekten inaniyorum” cevabini vererek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA