TÜSF Voleybol 1. Lig Müsabakalari Bartin Üniversitesinin Ev Sahipliginde Basladi

Türkiye Üniversite Sporlari Federasyonu (TÜSF) tarafindan organize edilen Türkiye Üniversiteler Voleybol 1. Lig müsabakalari Bartin Üniversitesinin ev sahipliginde basladi.

Bartin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliginde gerçeklestirilen müsabakalara 5 farkli üniversiteden kadin ve erkek olmak üzere 105 sporcu katiliyor. 5 gün boyunca devam edecek karsilasmalarda sampiyonlara kupalari verilecek. Erkeklerde Pazartesi günü, kadinlarda ise Cuma günü sampiyonlar belli olacak.

Türkiye Üniversiteler Voleybol 1. Lig müsabakalarina ev sahipligi yaptiklari için duydugu mutlulugu dile getiren Bartin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Inaniyorum ki egitim kalitesi ve nitelikli ögrenim alanlariyla milli sporcularin tercihi olan Bartin Üniversitesi olarak, genç sporcularimiza ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyuyorum. Kiyasiya mücadelelerin yasanacagi 5 gün boyunca devam edecek karsilasmalarda ter dökecek tüm sporculara basarilar diliyorum” dedi.

Gelecegin sporculari yetistirme konusunda öncü çalismalar yaptiklarinin altini çizen Rektör Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin gelisimine katki sunmak için bilimsel anlamda gösterdigimiz gayretin yaninda, spor alaninda da söz sahibi olma hedefimiz var. Spor Bilimleri Fakültesi ile bireysel ya da takim halinde bugüne kadar hem yurt içinde hem de yurt disinda sayisiz basarilara imza attik. Dünya ve Avrupa sampiyonlarimiz Bartin Üniversitesi ailesinin bir üyesi olarak gögsümüzü kabartti. Hedefimiz, Türk Sporuna deger katmak ve basarilarimizi sürdürülebilir bir sekilde artirmak” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA