Sivas'ta Güres Sampiyonasi Heyecani

Sivas’ta baslayan Yildizlar Serbest Güres Türkiye Sampiyonasi tüm hiziyla devam ederken, sampiyonanin seremonisi Sivas Valisi Salih Ayhan’in ve il protokolünün katilimiyla yapildi.

Türkiye Güres Federasyonu ile Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürlügü organizesinde yapilan Yildizlar Güres Türkiye Sampiyonasi sürüyor. Taha Akgül Spor Salonu’nda devam eden heyecan dolu sampiyonaya 55 ilden 175 kulüp ve yaklasik bin sporcu katilim sagliyor. Bu kapsamda dün baslayan sampiyonanin seremonisi bugün Sivas Valisi Salih Ayhan, Sivas Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Duman, Sivas Gençlik ve Spor Il Müdürü Erdogan Tunç, il protokolü federasyon yetkilileri, antrenörler ve sporcularin katilimiyla yapildi. Sporcularin tören yürüyüsü ile baslayan seremoni saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasiyla devam etti.

Vali Salih Ayhan: “Sampiyonanin Sivas’ta yapilmasi çok anlamli”

Daha sonra konusma yapan Sivas Valisi Salih Ayhan, katilimcilara basarilar dileyerek, “Yildizlar Serbest Türkiye Güres Sampiyonasina ev sahipligi yapiyoruz. Ata sporumuz olan güresin Sivas’ta her zaman çok farkli bir yeri ve özel bir anlami var. Sivas’ta böyle bir organizasyonun olmasi çok anlamli. Sivas’imiz son yillarda ulusal ve uluslararasi müsabakalar anlaminda çok ciddi bir ivme kazandi. Güres deyince Ahmet Ayik, Hamza Yerlikaya, Taha Akgül, Sebahattin Öztürk akla gelir. Sivas spor dostu bir sehir olma yolunda emin adimlarla yürümektedir. Bu organizasyonun tüm sporcular için basarili olmasini ve Sivas’tan mutlu ayrilmalarini temenni ediyorum. Ata sporumuz olan güresi desteklemeye ve sporun yaninda olmaya devam edecegiz. Emegi geçenlere tesekkür ediyor ve tüm sporculara basarilar diliyorum” diye konustu.

Vali Salih Ayhan konusmasinin ardindan, 48 kiloda dereceye giren sporculara madalyalarini takdim etti.

Kaynak: İHA