Özel Günde Anlamli Etkinlik

Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan tüm yurtta organize edilen 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü “Hepimiz Ayniyiz Spor Oyunlari” Denizli’de de yapildi. Kromozomlari Degil Skorlari Sayalim slogani ile antrenörler esliginde çocuklar sporla bulustu.



21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü dolayisiyla Denizli’de özel bir okulda “Hepimiz Ayniyiz Spor Oyunlari” etkinligi yapildi. Gençlik ve Spor Il Müdürlügü antrenörleri sportif etkinliklerle çocuklari sporla bulustururken günün anlamina özel yaptirilan pasta çocuklar tarafindan hep birlikte kesildi. Çocuklarin eglenceli anlarina aileleri ve ögretmenleri katilarak eslik etti.

Ibanoglu, “Bu çocuklarin her biri farkli bir degerimiz”

Down Sendromu Farkindalik Gününde çocuklarla bir araya gelen Gençlik ve Spor Il Müdürü Ahmet Ibanoglu, dünyada down sendromlu çocuklarin farkli bir deger oldugunu söyledi.

Spor ve oyun gibi etkinliklerle güzel bir gün geçirmeleri için böyle bir etkinligin planlandigini söyleyen Ibanoglu, Denizli’de özel çocuklara yönelik her Çarsamba “Mutlu Çarsamba” projesinin devam ettigini sözlerine ekledi.

Etkinligin sonunda bugünü hatirlamalari adina tüm çocuklara madalya takildi ve katilim belgesi verildi.

Kaynak: İHA