Hamit Altintop Açiklamasi 'Portekiz Favori Ama Baski Altinda Olacaklar'

A Milli Futbol Takimi’ndan sorumlu TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altintop, Portekiz’de açiklamalarda bulundu. Portekiz’in favori oldugunu ancak bu durumun baski olusturacagini ifade eden Altintop, amaçlarinin da milli takimda devamlilik oldugunu söyledi.

Dünya Kupasi Play-Off Yari Finali’nde 24 Mart Persembe günü deplasmanda Portekiz ile karsi karsiya gelecek olan A Milli Takim, maçin oynanacagi Porto sehrine gelirken, A Milli Takim’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altintop, takimi takip eden basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. 10 maçin ardindan grubu 2. sirada tamamlayarak play-off oynama hakki kazandiklarini belirterek sözlerine baslayan Hamit Altintop, "Güzel bir kura oldu, en zor kura diyebiliriz. Ama böyle tekli maçlarda neler olabilecegini biliyoruz. Kesinlikle Portekiz favori. Kesinlikle. Baktiginizda Avrupa Sampiyonasini kazanmis, çok degerli bireysel oyunculara sahip ama burada son olarak evlerinde oynadiklari Sirbistan maçinda da eksiklerini, zaaflarini görebildik. Orada bunu degerlendirmek, firsata çevirmek istiyoruz. Bunlari yapabiliriz, ekibimize inaniyoruz. 2012’de ben daha sahada yer alirken, Pepe ve Cristiano Ronaldo da sahadaydi ve 3-1 kazanmistik. Evet o bir dostluk maçiydi ama yine de kazanmistik. Persembe günü de bunu tekrar edebiliriz. Inaniyorum" ifadelerini kullandi.

"Favori Portekiz ama baski onlarda olacak"

Takimdaki futbolcularda sakatlik konusunda herhangi bir sikinti olmadigini ifade eden Hamit Altintop, "Çok ciddi bir sey yok çok sükür. Gelecek günlerde idmanlarda takip edilecek oyuncularimiz. Hiçbirini riske atmayiz. Hepsi çok degerli ve kiymetli. Oynama sansi olursa oynayacaklar ama doktora görüstügümüz son detaylarda çok ciddi bir sey yok" dedi.

Portekiz’in favori oldugunu da söyleyen Altintop, “Portekiz’de oynuyoruz, baski onlarda olacak. Favoriler. Biz burada bir hava yakaladik yeni hocamiz ve oyuncu grubuyla. Bunu sürdürmek istiyoruz. Bunu sadece sonuç olarak degerlendirmeyecegiz. Bundan emin olabilirsiniz. Tabii böyle bir firsat varken, ciddi sekilde her seyimizi ortaya koyup biz de 29 Mart’ta final oynamak istiyoruz. Ülkemizde, Konya’da oynamak istiyoruz. Italya ya da Kuzey Makedonya olur fark etmez. Böyle büyük bir firsat varken her futbolcu her takim bu firsati degerlendirmek ister" açiklamasini yapti.

“Insallah güzel bir sonuç alacagiz”

Takimin havasinin iyi olduguna dikkat çeken Hamit Altintop, "Bugün toplandik. Ama bu hava var bizde. Biz çalismalarimizi son maçimizdan itibaren baslattik. Kura çekiminin ardindan detaylara girme firsatimiz oldu. Bu süreçte oyuncularla iletisimimizi artirdik ve ziyaretlerimize basladik. Oyun plani üzerine de konusuldu. Rakip takim analiz edildi. Bugünden itibaren daha çok takim havasini, takim ortamini, daha çok dinlenerek geçirecegiz. Maç gününde de en iyi sekilde ve dinlenmis sekilde insallah güzel bir futbolla güzel bir sonuç alacagiz" dedi.

Takimdaki oyuncularin da formda oldugunu ifade eden Altintop, "Çok sükür takimdaki isimler formda. En önemlisi sakatlik olmasin. Performanslarda inis ve çikislar olacaktir. Yusuf Yazici’dan bahsedelim. Inanilmaz bir sampiyonluktan sonra farkli nedenlerden dolayi oynama firsati çok bulamadi. Kötü oynadi da diyemeyiz. Kendisi karar verdi ve takimi degistirdi. Bu da cesaret gerektiren bir durumdur. Yeni takiminda lider bir pozisyonda ve skora etki etmesinin ayri bir önemi var. Iyi bir futbolcu oldugunu her zaman biliyorduk. Skora katki yapmasi ve özgüvenini sabit tutabilmesi bizim için önemli ve kiymetli" açiklamasinda bulundu.

"Devamlilik istiyoruz"

Portekiz karsisinda turu geçmek istediklerini vurgulayarak sözlerine devam eden Hamit Altintop, "Amacimiz belli. Biz turu geçmek istiyoruz. Bunun etrafinda çok konusmaya gerek yok. Biz turu geçmek istiyoruz ve buna inaniyoruz. En iyi sekilde tedbirimizi ve önlemlerimizi aldik. Ama bir takimi temsil eden faktörler var, samimiyet, iletisim ve istisare. Biz ayni zamanda devamlilik istiyoruz. Inisli çikisli futboldan uzaklasmak istiyoruz. Bunun üzerine koyarak, kaliteyi artirarak, havuzu büyüterek bir yerlere gelmek istiyoruz. Sadece skor endeksli bir maçtir bu ama bizim analizlerimizde her zaman uzun vadeli hedeflerimiz göz önünde olacak. Bu turu geçmek istiyoruz ama uzun vadeli hedeflerimize küçük bir adim bile bizi yaklastirirsa, bizi tatmin edecektir” diye konustu.

Altintop son olarak “Umarim Türk halkini, degerlerini, umudunu, insallah doldurabiliriz ve onlari memnun edebiliriz. Futbol gönül isidir. Kesinlikle profesyonellik gerekiyor ama gönülle bunu yaptiginizda günün sonunda iyi sonuçlar ortaya çikacaktir” açiklamasini yapti ve sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA