Okul Sporlari Yildizlar Judo Türkiye Sampiyonasi Yozgat'ta Yapildi

Yozgat’ta dün 398 sporcunun katilimiyla gerçeklestirilen Okul Sporlari Yildizlar Judo Türkiye Sampiyonasi, kiyasiya geçen mücadelelerin ardindan tamamlandi.

Okul Sporlari Daire Baskanligi ve Judo Federasyonu tarafindan organize edilen Yildizlar Türkiye Sampiyonasi, 19-20 Mart günlerinde Yozgat Riza Kayaalp Spor Salonu’nda gerçeklestirildi.

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ile birlikte 57 ilden 398 sporcunun katildigi turnuvada, sporcular müsabakalarda basarili olabilmek için kiyasiya mücadele etti.

Sakarya’dan müsabakalara katilan antrenör Yeliz Kurucu, “Grup maçlarina 3 sporcu ile çiktim. Biri sakatlik dolayisiyla finallere gelemedi, 2 sporcum ile katildim. Dün bir sporcum 3.lük maçini kaybetti, bugün sampiyonluk için yarisacagiz. Ortam çok güzel, maçlar sikintili geçmiyor. Güzel bir turnuva” dedi.

Ankara’nin Ayas ilçesinden gelen antrenör Musa Temiz ise benim 2 sporcum var, normalde Ankara’dan 17 sporcu ile geldik. Dün bir sporcum 50 kilogramda Türkiye sampiyonu oldu. Turnuvalar oldukça hareketli ve maçlar da çok güzel geçiyor. Suan sporcum burada birinci oldu, oradan da milli takima gitmek istiyoruz” seklinde konustu.

50 kilogramda Türkiye sampiyonu olan Ali Kerem Göven ise “Dün 50 kilogram yildizlarda okul sporlari Türkiye birincisi oldum. Art ardina 5 kisiyi yendim, turnuvalar çok güzeldi. Bundan sonraki hedefim milli sporcu olmak, yurt disina çikmak ve ülkemi orada temsil etmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA