Metin Diyadin Açiklamasi 'Karsimizda Devre Arasi Takviye Yapmis Bir Takim Vardi'

Kocaelispor müsabakasinin ardindan degerlendirmelerde bulunan Gençlerbirligi Teknik Direktörü Metin Diyadin, "Çok iyi mücadele verdiler. Karsimizda devre arasi takviye yapmis bir takim vardi" dedi.

Spor Toto 1. Lig’in 29. haftasinda Gençlerbirligi evinde konuk ettigi Kocaelispor ile 1-1 berabere kaldi. Maç sonu düzenlenen basin toplantisinda müsabakayi degerlendiren Gençlerbirligi Teknik Direktörü Diyadin, "Dünkü sonuçlardan sonra ligin alt kisimlarinin karistigi bir haftada, kendi evimizde oynadigimiz Kocaelispor maçini kazanmak istiyorduk. Ancak mücadele olarak çok iyi oynadik. Rakibimiz de kötü degildi. Maçi da iki periyot olarak düsündük. Ilk yari güçlü bir orta saha ile oynayip hem oyunu görmek hem de orta saha üstünlügünü kaybetmemek adina. Golü bulamadik. Ikinci yarida gol yedik. Buna verdigimiz tepki çok önemliydi. Golü daha sonra bulduk. Oyuncularim geriye düsmelerine ragmen iyi bir tepki verdi. Bu tepkiyi zaman zaman veremiyorlardi. Çok iyi mücadele verdiler. Karsimizda devre arasi takviye yapmis bir takim vardi. Ancak pozisyonlarimiz vardi, maçi kazanabilirdik. Alt siralar için puanlar çok önemlidir. Bu lig böyle ve zorluklari da bu zaten" degerlendirmesinde bulundu.

"TFF genç hakemlerin yetismesi için ilk maçlari olsa vermek durumundalar"

Müsabakada hakem hatalarinin oldugunu belirten Diyadin, "Maçin hakemine gelince iki tarafa da yanlis kararlari oldu. Özellikle rakibin taktik faullerinin hiçbirini süzemedi. Sari karti olan oyuncun üç kere arkadan çekmesine ragmen ikinci sari karti verip oyun disi birakamadi. Bunu da söyle karsiliyorum, çünkü TFF genç hakemlerin yetismesi için ilk maçlari da olsa vermek durumundalar. Tabii onlar yetisirken de bizim ya da rakiplerimizin zaman zaman serzenislerimiz oluyor" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA