Ismail Kartal Açiklamasi 'Galibiyet Ve Oynanan Futbol Özgüveni Arttirdi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, aldiklari galibiyetlerle ve oynanan futbolla futbolcularinin özgüveninin arttigini ve mental olarak toparlandiklarini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasinda Fenerbahçe evinde Konyaspor’u 2-1 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Ismail Kartal, her hafta oldugu gibi bu maça da iyi hazirlandiklarini ifade ederek, "Geçen sene çalistigim bir takimdi Konyaspor. Bununla beraber maça iyi basladik, çok fazla pozisyonlar ürettik ama iyi oynarken de beklemedigimiz sekilde bir gol yedik. Ikinci yarida soyunma odasinda bir konusma yaptim. Iyi oynayan taraf biziz, tempomuzu arttirmamiz gerektigini ve önde baski yapmamiz gerektigini söyledim. Oyuncularim da hep birlikte bana bir geri dönüsü oldu. Biz karakterli bir takimiz. Bizi buraya desteklemeye gelen bütün Fenerbahçe taraftarlarini mutlu edebildiysek ve mutlu olmalari bizi daha çok mutlu ediyor. Bunlari unutmamalari gerektigini anlattim, mükemmel geri dönüs oldu. Oyuncularimin ortaya koyduklari bu karakterli mücadeleden ve güzel oyundan dolayi tebrik ediyorum. Bugünkü galibiyeti bizi yalniz birakmayan, sonuna kadar destekleyen büyük Fenerbahçe taraftarina armagan ediyorum. Onlar varsa biz variz. Onlara çok tesekkür ediyorum. Oyuncularimla birlikte muhtesem bir birliktelik oldu, enerjimizi rakibe hissettirdik. Szalai’nin sakatligindan dolayi geçmis olsun diliyorum ve maçtan önce Konyaspor’da sakatlanan Abdülkerim’e de geçmis olsun diliyorum" seklinde konustu.



"Düzeltmemiz gereken konular var"

Hayatinin Fenerbahçe’de geçtigini belirten Kartal, “Taraftarlarin ne beklentisi oldugunu biliyorum. Biz ekibimizle beraber, bizler oyuncularimizla hep birlikte iyi antrenman yaptik ve iyi çalistik. Her takim çalisiyor kendine göre. Elimizden geldigi kadar oyunculari motive etmeye çalisiyoruz. Hayatimin büyük bir bölümünü bizler Samandira’da geçiriyoruz. Sonuçta ortaya konulan futbol mücadele su an iyi ama daha tam istedigim gibi degil. Daha biraz olmasi gereken düzeltmemiz gereken konular var. Zamanla yarisiyoruz. Geldigimiz fena nokta degil, iyi bir nokta. Çok asiri büyütmeye gere yok. Fenerbahçe’nin böyle olmasi gerekiyor. Biz de ekibimizle beraber bu anlayisla elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Galibiyet ve oynanan futbol özgüveni arttirdi"

Fenerbahçe’nin son zamanlardaki durumuna deginen Ismail Kartal, "Benim bir Fenerbahçeli olarak kafamdaki planlar bunlardi. Taraftarlar varsa bizler variz. Taraftarlar bu stadi doldurdugu zaman Fenerbahçe’nin iyi mücadele edebilecegini, ellerinden geleni yapacagini planliyordum. Yönetim, taraftar ve futbolcular bir bütün olursak basari yakalariz. Suan bunu yakaladik gibi. Taraftarimiz inanmaya basladi ve o negatiflik gitti. Güzel enerjiyle maçlara çikiyoruz. Aldigimiz bu galibiyetle ve oynanan futbol özgüveni arttirdi. Antrenmanlardaki drillerimiz hep oyunu gelistirmeye yönelik oldugu için oyuncularda keyif aliyor. 8 tane maç var, elimizden gelenin en iyisini yapacagiz. Arada kirilma olabilir, kaybedebilir, berabere kalabiliriz ama bu mücadeleden vazgeçmeyecegiz“ diye konustu.



“Benim bir kirginligim yok"

Takimdaki hoca arayisi ile ilgili soruya cevap veren Kartal, “Hoca arayisi olabilir, burasi Fenerbahçe ve benim kirginligim yok. Bu yönetimin takdiridir. Artik ben o isleri düsünmüyorum. Önümüzdeki maçlari nasil en iyi sekilde geçiririm ona bakiyorum. Min-jae konusuna gelince kendisi karakterli bir oyuncu. Öne gelmisti ve topla daha hizli çikabilsin diye kenardan enerjimi katmak istedim böyle bir sey oldu“ açiklamasini yapti.

“Maç maç odaklaniyoruz“

Milli maç arasiyla takima 3 gün izin verdigini belirten tecrübeli teknik adam, “Öncelikle milli takima giden 13 oyuncumuz var, onlara basarilar diliyorum. Kalan oyuncularla Kayserispor maçina hazirlanacagiz, Galatasaray derbisini düsünmeyecegiz. Odak noktamiz tamamen Kayserispor olacak. O maç bittikten sonra Galatasaray maçini düsünecegiz“ dedi.

Kaynak: İHA