Dimitris Pelkas Açiklamasi 'Taraftar Bu Mutlulugu Hak Etti'

Konyaspor karsisinda alinan üç puani degerlendiren Fenerbahçe’nin tecrübeli oyuncusu Dimitris Pelkas, "Taraftarlarimizla beraber oynadik. Gerçekten çok hostu bu maç bizler için. Onlari mutlu etmek gerçekten harika. Çünkü onlar da hak ettiler bu mutlulugu" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasinda Fenerbahçe, sahasinda Konyaspor’u 2-1 maglup etti. Mücadelenin ardindan sari-lacivertlilerin galibiyetinde önemli rol oynayan Dimitris Pelkas, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Kazandiklari için mutlu oldugunu belirten Pelkas, "Bizler açisindan harika bir galibiyet oldugunu söyleyebilirim. Maç içinde kazanmayi çok fazla istedik. Bunu takim ruhumuzla beraber saha içinde gösterdigimize inaniyorum. Özellikle ikinci yari çok iyi performans sergiledik. 1-0 geri düstükten sonra maçi çevirmesini, 2-1’e getirmesini bildik. Tabii ki mutluyuz. Bu sekilde devam etmemiz gerekiyor. Su anda ikinci siradaki Konyaspor ile 2 puanlik fark var. Bizim hedefimiz ikinci sirada bitirebilmek" cümlelerine yer verdi.

"Daha çok çalisarak kendimizi ilerletmemiz gerekiyor"

Kendi performansini nasil degerlendirdiginin sorulmasi üzerine ise Yunan futbolcu, "Büyük bir oyuncu olan Benzama’nin sözü aklima geliyor. Bana göre sadece gol ve asist çok önemli olan seyler degil. Tabii ki mühim ama bazen gol atip, bazen asist yapabiliyorsunuz, bazen ikisini de yapamiyorsunuz. Ancak saha içerisinde yaptiginiz is çok önemli. Gol atamadiginiz zaman belki hatirlanmiyorsunuz. Sahada gösterdiginiz performans ve çalisma da çok degerli. Bizler beraber çalisiyoruz sezon itibariyle. Inisler çikislar oyuncularda olabilecegi gibi takimlarda da olabilecek seyler. Bazen bu tip olaylari yasayabiliyoruz. Bu sezon takim olarak da dengeli bir çizgide ilerleyemedik. Ancak son haftalarda çok fazla sey gelistirdigimizi düsünüyorum oyun olarak. Gelecek sezon için de bazi seyleri insaa etmemiz gerekiyor. Buna simdiden baslamamiz gerekiyor. Daha çok çalisarak kendimizi ilerletmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandi.

"Taraftar bu mutlulugu hak etti"

Taraftarin kendilerine olan desteginin devam etmesi halinde basarilarin da gelecegini kaydeden Pelkas, "Açikçasi üçüncü kez bu atmosferi yasadigimizi söyleyebilirim. Besiktas’a karsi, Trabzonspor’a karsi ve bu maç. Dolu stat karsisinda oynadik. Taraftarlarimizla beraber oynadik. Gerçekten çok hostu bu maç bizler için. Tabii ki disarda da bizleri destekleyen milyonlarca Fenerbahçeli var. Onlari mutlu etmek gerçekten harika. Çünkü onlar da hak ettiler bu mutlulugu. Uzun süredir kazanilamayan bir sampiyonluk var. Tabii ki onlari da anliyoruz ama bizler de sampiyonluk yolunda ayni sekilde ilerlemek istiyoruz. Onlarin isteklerini gerçeklestirmek adina. Umuyorum ki her maç böyle, onlarin destekleriyle geçer. Çünkü, sadece Trabzonspor, Besiktas ve bu maç degil, daha sonraki maçlarda da çok sayida taraftar olursa onlarin verdigi enerji ve tutkuyla kazanma ihtimalimiz çok daha fazla artacaktir. Atmis oldugum gol benim için büyük mutluluktu. Son dakikalarda galibiyeti getiren bir goldü. Taraftarlarimizla bu golü kutlamis olduk" seklinde konustu.



"Oynamadiginiz zaman özgüveniniz düsebiliyor"

Yedek kaldigi dönemde çalismalarina iyi bir sekilde devam ettigini hatirlatan basarili futbolcu, sunlari söyledi:

"Ben her zaman en iyisini sergilemeye çalisiyorum. Tabii ki bazen kolay olmayabiliyor. Oynamadiginiz zaman özgüveniniz düsebiliyor. Maç kaçirdiginiz zaman temponuz da düsebiliyor. Bunlar olabilen seyler. Bizler her zaman konsantrasyonumuzu daha yüksege çikarmamiz ve böyle devam etmemiz gerekiyor. Ben de bu sekilde devam ettim. Çok fazla çalistim. Kafami öne egmedim. Her zaman inandigim bir sey vardi. Eger çok fazla çalisirsaniz bunun karsiligini hak ettiginiz sekilde alirsiniz. Ben de bu mottoyla hareket etmeye çalisiyorum. Bende basarili olmak adina bu sekilde devam etmeye gayret gösteriyorum."

Kaynak: İHA