Yüksekovali Kayakçilar Telesiyeji Olmayan Merkezde Sampiyona Için Ter Döküyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki 50 sporcu, telesiyeji olmayan kayak merkezinde antrenman yaparak Türkiye sampiyonasina hazirlaniyor.

Türkiye sampiyonasi için Kamisli köyünde yer alan kayak merkezini kullanan sporcular, antrenörlerin gözetiminde çalismalarini sürdürüyor. Ulusal ve uluslararasi dereceleri bulunan milli sporcularin da aralarinda oldugu kayakli kosu takimi, yazin kara yolunda kisin ise kayak merkezinde antrenman yapiyor. Yaslari 11 ile 17 arasinda degisen 50 sporcudan biri olan Sedanur Tasci, “Biz bu soguk ve karli daglarda 50 sporcu Türkiye sampiyonasina hazirlaniyoruz. Insallah en kisa sürede Türkiye sampiyonasini buraya getirecegiz. Ben 3 yildir bu sporu yapiyorum ve 24 madalya aldim. Bizim amacimiz tüm spor dallarini Yüksekova’ya getirmektir. Su an Kamisli köyünün karli daglarindaki kayak merkezinde sporumuzu en güzel sekilde yapiyoruz” dedi.

Diyar Tekin adli sporcu ise 4 yildir kayak yaptigini belirterek, “Simdi 50 kisi spor yapiyoruz. Basariyi yakalayana kadar var gücümüzle çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA