Rusya'ya Bir Yaptirim Da Oyun Dünyasindan Açiklamasi FIFA 22 Oyunundan Rus Takimlari Çikarildi

Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam eden Rusya’ya bir yaptirim da oyun dünyasindan geldi. Oyun yapimcisi Electronic Arts (EA), dünyaca ünlü FIFA 22 oyunundan Rus takimlari çikardi.



Ukrayna’ya yönelik saldirilari 7’nci gününe giren Rusya’ya her geçen gün yeni yaptirimlar uygulaniyor. Rusya’ya bir yaptirim daha dünyaca ünlü oyun yapimcisi Electronic Arts’tan (EA) geldi. EA, FIFA 22 oyunundan Rus milli takimini ve diger tüm Rus takimlarini çikaracagini duyurarak, söz konusu kararin “Ukrayna halkiyla dayanisma içinde olmak" için yapildigini aktarildi.

Sosyal medya hesabi üzerinden açiklama yapan EA Sports, “Ukrayna halkiyla dayanisma içinde ve futbol dünyasindaki pek çok ses gibi, baris ve Ukrayna’nin isgaline son verilmesi çagrisinda bulunuyor. FIFA ve UEFA’daki ortaklarimizin kararlari dogrultusunda EA Sports, Rusya milli takiminin ve tüm Rus kulüplerinin FIFA Mobile, FIFA çevrimiçi ve FIFA 22 dahil EA Sports FIFA ürünlerinden çikarilmasi için süreç baslatti. Oyunlarimizin diger alanlarindaki ilgili degisiklikleri de aktif olarak degerlendiriyoruz" ifadeleri kullanildi.

Uluslararasi Birlik Futbolu Federasyonu (FIFA) ve Avrupa Futbol Federasyonlari Birligi (UEFA) daha önce yaptiklari açiklamada, Rusya’nin milli takiminin ve Rus futbol kulüplerinin tüm müsabakalardan men edilecegini açiklamisti.

Video oyunlari endüstrisinden daha fazlasini yapmasini isteyen Ukrayna Basbakan Yardimcisi Mykhailo Fedorov, tüm oyun gelistiricilere ve e-spor platformlarina çagri yaparak, Rus ve Belarus hesaplarini bloke etmeye, turnuvalari iptal etmeye ve oyunculari yasaklamalarini istedi.

Öte yandan EA daha öncede Rus ve Belarus takimlarini NHL 22 oyunlarindan çikarmisti.

Kaynak: İHA