Önder Karaveli Açiklamasi 'Oyunu Kazandik, Maçi Kaybettik'

Kayserispor’a 2-1 maglup olarak kupadan elenen Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli maçin ardindan karsilasmada oyunu kazandiklarini ancak skoru kaybettiklerini söyleyerek, bundan sonra ligdeki her maçi kazanmak istediklerini ifade etti.

Ziraat Türkiye Kupasi Çeyrek Final mücadelesinde Kayserispor’a sahasinda 2-1 maglup olarak kupanin disinda kalan Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Çok üzgün olduklarini söyleyerek sözlerine baslayan Karaveli, “Böyle bir aksamda böyle bir yenilgi aldigimiz için çok üzgünüm. Çok erken bir gol yedik bugün ama oyun planindan vazgeçmedik. Oyuncularim ön alan baskisini çok iyi yaptilar. 30. dakikadan sonra çok belirgin oldu bu baski. Bu pozisyonlarin 1 tanesini gole çevirebildik. Baska goller de atmamiz gerekiyordu. Ikinci yarida da golü yedigimiz dakikaya kadar rakip kaleye gelemedi. Bundan sonra da golü bulabilecek bir oyun oynadik. Her seyi denedik golü bulmak için. Bugün en büyük sorunumuz golü atamamak oldu. Bizden önce de, bizimle beraber de bu sezon Besiktas’in en büyük sorunu bu oldu” dedi.



“Herkes pozisyon buldu ama topu içeri atamadik”

Kayserispor karsisinda sayilarin her seyi gösterdigini söyleyen Önder Karaveli, “24 sutta 12 isabet olmus bugün. Rakibe de en fazla 3 pozisyon vermisizdir. Güven’i oyuna aldiktan sonra aslinda biraz risk de aldik. Alex de pozisyon buldu, Larin de buldu, Güven de buldu. Ön taraftaki hemen hemen her oyuncumuz pozisyon buldu ama topu içeriye atamadik, günün özeti bu” dedi.

Savunmada yapilan hatalar konusunda da konusan Karaveli, “Genel bir savunma sorunu oldugunu düsünmüyorum ama oyuncularin bireysel hatalari olabiliyor. Bugün ilk golde Montero’nun kolay bir çalim yedigini gördük. Ikinci golde de hatasi vardi. Bugün Montero adina iyi bir gün degildi ama bunlar olabilir. Genç bir oyuncu ve oynayarak gelisecektir. Savunmadaki isimlerden belki Serdar’i daha az kullandik. Vida’nin da Welinton’un da hatalari olabiliyor. Ama son dönemde az gol yedik ve genel anlamda savunmada iyi oldugumuzu düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Bugün oyunu kazandik ama skoru kaybettik”

Bir basin mensubunun 19 yasinda 70’ten fazla maçta forma giyen Barcelonali Pedri’yi örnek göstererek “Oyunculari oynatmayarak mi korumak istiyorsunuz” sorusunu da yanitlayan Karaveli, “Emirhan Ilkhan’i oynatan antrenöre bunu sormaniz tuhaf. Serdar’i da oynatiyoruz. Benim korumaktan kastim, oyunculari sahaya çikarmamak degildi. Oyunculari olmadiklari noktaya getirmeyi kast ettim. Oyunculari çok yukariya çikarip olmadiklari yere çikarmayin dedim. Emirhan Ilkhan, Semih, Demir Ege, sahada olmalari gerektigi zaman sahada olacaktir. Kerem Kalafat da kiralikti, hiç adi yoktu, kimse konusmuyordu ve sadece ben animsadim. Animsadiktan sonra da bir deger olustu ve ortaya bir deger çikti. Simdi bekliyor ama oynayacak. Genç oyuncular konusunda herkes kadar ben de Besiktas’in bu oyunculari kazanmasini istiyorum. Yurt disinda kimin nasil yaptigiyla ben ilgilenmiyorum. Dogrusunun nasil oldugu konusunda yeteri kadar bilgi birikime sahibim” diye konustu.

Karaveli son olarak hedefin artik lig oldugunu söyleyerek, “Bundan sonra sadece Basaksehir maçi degil, geriye kalan bütün maçlar çok önemli. Ligi bitirebilecegimiz en yüksek yerde bitirmek istiyoruz. Besiktas için Avrupa çok önemli. Genç oyunculari Avrupa pazarina göstermek çok önemli. Bunun için de bütün maçlari çok önemseyerek, yeniden ayaga kalkmamiz gerekiyor. Bugün oyun anlaminda bir sey söyleyemiyorum oyuncularima. Bugün oyunun kazanani Besiktas ama maçi kazanamadik. Basaksehir maçi en yakin maç ve buna da net sekilde hazirlanacagiz. Oynayacagimiz bütün takimlarin ligde bir hedefi var. Hepsine ciddi sekilde hazirlanip, en dogru oyuncularla en dogru oyunu oynayip ciddi sekilde her maçimizi kazanmak istiyoruz” açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA