Kros Süper Ligi 1. Kademe Yarislari Malatya'da Yapildi

Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Kulüpler Kros Süper Ligi 1. Kademe yarismalari Malatya’da tek gün yapilarak tamamlandi.

Kulüpler Kros Süper Ligi 1. Kademe yarislari baslamadan önce kisa bir konusma yapan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, yarismaya katilan sporculara basarilar diledi. Baskan Gürkan, “Gençlik ve Spor Bakanligi, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Büyüksehir Belediyemiz tarafindan düzenlenen Kulüpler Kros Süper Ligi yarismasi, Türkiye’de 64 takimin da katilimiyla 6 kategoride yapilacaktir. Yarismaya katilan tüm sporcularimizi kutluyor, Malatya’miza hos geldiniz diyorum. Insallah bundan sonra da Malatya’mizda her türlü sportif müsabakalarin her bransinda yapilan yarismalarimizi Malatya Büyüksehir Belediyesi’nin organize edecegi çalismalarla devam edecektir” dedi.

Malatya Büyüksehir Belediyesi’nin organize ettigi Kulüpler Kros Süper Ligi yarismasi Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’in starti ile basladi.

U 18 Erkekler, U 18 Kadinlar, U 20 Erkekler, U 20 Kadinlar, Büyük Erkekler, Büyük Kadinlar olmak üzere 6 ayri dalda yapilan yarismaya 64 takim katildi.

Kulüpler Kros Süper Ligi 1. Kademe yarisina 357 sporcu katilim sagladi. Kulüpler Kros Süper Ligi yarismasinin ilk etabinda büyük erkekler 10 kilometre kosusu ile basladi.

Yapilan müsabakalar neticesinde, Büyük Erkeklerde, 1. Polat Kemboi Arikan (Ankara Büyük Büyüksehir Belediyesi), 2. Süleyman Bekmezci (Istanbul Büyüksehir Belediyesi), 3. Ise Ahmet Alkanoglu (Beykoz Belediyesi) sporculari dereceye girdi.

U18 Kadin kategorisinde birinci Ceyda Melek Pinar (Istanbul-Besiktas Jimnastik Kulübü Dernegi) ikinci Selen Canli (Istanbul-Enka Spor Kulübü), üçüncü ise Elif Naz Köseoglu (Istanbul-Enka Spor Kulübü) sporculari dereceye girdi. U20 Erkekler kategorisinde birinci Taner Tunçtan (Istanbul-Fenerbahçe Spor Kulübü), ikinci Ismail Tasyürek (Istanbul-Fenerbahçe Spor Kulübü), üçüncü ise Mevlüt Kiliç (Istanbul-Fenerbahçe Spor Kulübü) sporculari dereceye girdi.

U18 Erkek kategorisinde birinci Cuma Özcan (Aydin-Efelerspor), ikinci Kiyasettin Kara (Kayseri-Gençlik Ve Spor Etkinlikleri Kulübü), üçüncü ise Muhammet Mustafa Arslan (Istanbul-Fenerbahçe Spor Kulübü) sporculari dereceye girdi. Büyük Kadin kategorisinde birinci Yayla Günen (Istanbul B.Sehir Bld. Spor Kulübü), ikinci Ruken Tek (Batman-Petrolspor Kulübü), üçüncü ise Fatma Karasu (Istanbul B.Sehir Bld. Spor Kulübü) sporculari dereceye girdi. U20 Kadinlar kategorisinde birinci Ayça Fidanoglu (Istanbul-Enka Spor Kulübü), ikinci Edibe Yagiz (Istanbul-Fenerbahçe Spor Kulübü), üçüncü ise Buse Nur Batak (Istanbul-Fenerbahçe Spor Kulübü) sporculari dereceye girdi.

Kaynak: İHA