Hikmet Karaman Açiklamasi 'Bu Takim Tam Kapasite Statta Oynamayi Hak Ediyor'

Besiktas deplasmaninda 2-1 kazanarak Türkiye Kupasi’nda yari finale yükselen Kayserispor’da Teknik Direktör Hikmet Karaman maçin ardindan oyuncularina ligdeki karsilasmayi hatirlattigini söyleyerek, Trabzonspor maçinda tribünlerin dolu olmasi gerektigini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupasi Çeyrek Final mücadelesinde Besiktas deplasmaninda 2-1 kazanarak yari finalde Trabzonspor’un rakibi olmayi basaran Kayserispor’da Teknik Direktör Hikmet Karaman, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konustu.

Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Karaman, “Tur atladigimiz için takimimizi tebrik ediyoruz. Kaleci Cenk’e de ayri bir parantez açip, uzun süre oynamamasina ragmen, böyle bir maçta basarili bir performans sergilemesi övgüyü hak etti. 1-0 öne geçtik ama sonra baski yedik. Oyunun kontrolünü rakibe verdik. Nihayetinde ilk yari 1-1 bitti. Ikinci yarida galibiyetten sonra hücuma çikarken, son paslarda biraz daha dikkatli olsaydik belki 3. golü bulup bu kadar baski yemezdik. Thiam, Trabzonspor maçinda aldigi darbe nedeniyle oynayamadi. Hosseini oyundan çikmak zorunda kaldi. Cardoso ve Abdülkadir de sakatlandi. Kupaya Fenerbahçe maçiyla basladik, ardinda ligde Galatasaray, Hatayspor, Trabzonspor ve Besiktas’a oynadik. Bu kolay degildi. Fiziksel anlamda, seyahat anlaminda yipratici oluyor. Oradan buraya baktiginizda birçok eksik görünebiliyor ama bunu bahane etmedik. Bir oyun anlayisimiz var. Her oyuna giren bunu yapmaya çalisti. Daha iyi oynayabilirdik. Besiktas’in pozisyonlari çoktu. Çok sut attilar ama kaleciyle karsi karsiya bir pozisyon bulamadilar. Biz biraz daha dikkatli olup 3. golü atsak bunlar konusulmayacak. Ben oyunun içindeki eksiklerimizi, daha iyi olmamiz gerekenleri biliyorum. Bütün bunlari söylerken oyuncularima haksizlik etmek istemiyoruz. Pazartesi gününe kadar çok çabuk hazirlanmamiz lazim. Üst üste Alanyaspor ve Konyaspor’la oynayacagiz. Üst üste güçlü maçlarla oynuyoruz. Tur atladik. Sonu güzel biten her sey iyidir” ifadelerini kullandi.

“Kayseri’de tam kapasite önünde oynamaliyiz”

Besiktas maçi öncesinde oyunculariyla yaptigi toplantida ligdeki maçi hatirlattigini söyleyen Karaman, “Besiktas ile ligdeki maçi hatirlattim oyuncularima ve 2-1 önde götürdügün maçi kaybetmeyeceksin. Ayrica ‘Arkadaslar, Trabzonspor’la tekrar oynamak istiyor musunuz?’ dedim. O maçtaki hava oyunculari demoralize etti. Burada kulübeler orta sahaya yakin, takima hükmedebiliyorsunuz ama Trabzon’da o sansiniz yok. Kayseri sehrinin, baskanin, belediye baskaninin, tüm is adamlarinin Kayseri’deki stadi doldurmasi gerekiyor. Bu futbolcular yari finalde tam kapasite önünde oynamayi hak etti. Trabzon’da nasil 40 bin kisi önünde oynadiysak, bu takim iç sahada ayni sekilde oynamali” dedi.



“Pandemiden sonra futbol baska bir noktaya geldi”

Alinan sonuçlarda herkesin basarisi oldugunu söyleyen Karaman, “Bu alinan sonuçlar hepimizin basarisi. Baskanimiz var, yönetim kurulu var, futbolcularimiz var. Henüz seviyeyi tam atlayamadik. Pandemiden sonra futbol öyle bir noktaya gelmeye basladi ki, ilk 11’iniz eskiden belli oluyordu. Simdi takimlarda her hafta 3-4 oyuncu degisebiliyor. Hal böyle olunca futbol baska yerlere gitmeye basladi.

Ayni sey Besiktas için de geçerli. Teknik adamlik da baska yere gitmeye basladi.

Oyuncular da taktik düsünmek zorundalar. Ama hepsi hikaye, yari finale geldik ve kupali alacaksin. Simdi kupayi unuttum, içeride 2 maç oynayacagiz, 6 puan almamiz lazim” dedi.

Son olarak oynadiklari oyunun Besiktas özelinde olmadigini da söyleyen Karaman, “Besiktas özelinde degil, genel oyunumuz bu. Bugün en çok hosuma giden Carole’ün 2 asist yapmasi. Oyuncu zekasi çok önemli. Besiktas’in sag beki gitti, nerede golü atti. Taktik ve oyun anlayislari çok degismeye basladi.

Oyuncularin da buna uyum göstermesi gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA