Gazi Stadinin Zemini Yenilenecek

Nevsehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran, Gazi Stadi’nin zeminin yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanligi’nin gerekli onayi verdigini ve önümüzdeki günlerde çalismalarin baslayacagini müjdeledi. Savran, stadin zemin yenilenmesi ile birlikte gece maçlari için aydinlatma sisteminin de yapilacagini söyledi.



Belediye Baskani Dr. Mehmet Savran, dün aksam katildigi televizyon programinda Gazi Stadi’nin zemin yenileme çalismalari hakkinda önemli açiklamalarda bulundu. TFF 3. Lig 1. Grupta sampiyonluk mücadelesi veren Nevsehir Belediye Spor’un saha zemininde yasanan bozulmalardan dolayi futbolcu sagligi açisindan TFF’nin burada müsabaka oynanmasina müsaade etmedigini ve kirmizi beyazli kulübün iç saha maçlarini geçtigimiz haftadan itibaren Kayseri’de oynamaya basladigini hatirlatan Savran, bu süreçte yasanan gelismeleri kamuoyu ile paylasti.

Savran, “Geçtigimiz sezondan çözülmesi gereken bir konu oldugunu biliyorduk. Zemini yeniletmeyi sezon öncesinde istedik fakat bakanlik yetkilileri daha önce zemin yenilenmesi için iki defa para gönderildigini buna ragmen zemin yenileme çalismasinin yapilmadigi belirtti.

Hopa maçina kadar aslinda zemin kendini idare ediyordu. Asiri yagislar ile birlikte sahada drenaj sistemi de olmayinca çok hizli bir bozulma oldu. Çatalca maçimizin ardindan TFF yetkilileri stadimizda incelemelerde bulunarak sahamiz için ‘müsabaka yapilamaz’ raporu düzenlediler. Cumartesi günü düzenlenen bu raporun ardindan Pazartesi günü saat 17.00’a kadar yeni bir saha belirlememiz gerekiyordu ve bunu belirlemezsek erteleme maçinda takimimiz hükmen maglup sayilacakti. Bizde hemen harekete geçerek hemen Kayseri’de suanda oynadigimiz sahayi ayarladik. Çünkü mecburduk. Federasyon Gazi Stadi’nda oynamamiza müsaade etmedi. Kaldi ki bizim takimimiz hizli oynayan, teknik oyunculardan kurulu bir takim. Zemin kötü olunca oyunumuzu sahaya yansitamiyorduk ve bu durumdan teknik heyette sikayetçiydi. En uygun saha da Kayseri’deydi. Aksaray’da Nigde maçlarini oynuyor çünkü. Bizde böyle olmasini asla istemezdik ama orada oynamaya mecburuz.”

"Hem zemin yenilecek hem de aydinlatma sistemi yapilacak"

"Stat zeminimizin yenilenmesi için geçtigimiz hafta Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanimiz Sayin Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu ile görüstük. Bakanimiza konuyu bir kez daha anlatarak yeni stadimiz yapilincaya kadar Gazi Stadi’nin zeminin iyilestirerek yeniden maçlarimizi burada oynamak istedigimizi belirttik. Bu sezon için tekrar Gazi Stadi’na döner miyiz bilmiyorum ama taraftarlarimiza bir müjdemiz olacak. Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Isleri Genel Müdürümüz aradi. Gazi Stadi’nin zeminin yenilenmesi için onay çiktigini. Drenaj sistemi olan bir çim zemin ile birlikte etrafina suni çimden bir yürüyüs yolu ve gece maçlari için aydinlatma sisteminin yapilacagini belirtti.

Bunla ilgili olarak gerekli projeler hazirlandi ve kisa sürede ihaleye çikilacagini söyledi.

Bu sezona muhtemelen yetismez ama gelecek sezon basindan itibaren Gazi Stadi’nda maçlarimizi oynamaya devam edecegiz. Daha önce iki kez para gönderilmesine ragmen yenilenmeyen zemin bu sefer insallah yenilenecek. Bunun için bakanligimiz ciddi bir bütçe ayirdi. Bakanimiz Sayin Dr. Mehmet Muharrem Kasapoglu ve bakanlik yetkililerine destekleri için tesekkür ediyorum” dedi.

Savran, programda Nevsehir’e yeni yapilacak olan stadyum için de çalismalarin sürdügünü ve yer konusunda gerekli hazirliklarin yapildigini belirterek bunla ilgili de önümüzdeki günlerde önemli gelismelerin yasanacagini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA