Boluspor - Tuzlaspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 22. haftasi erteleme maçinda Boluspor, sahasinda Tuzlaspor’a 1-0 maglup oldu. Karsilasmanin ardindan iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer, “Çok önemli bir 3 puan kaybettik. Maçin ilk yarisinda iyi oynamadik. Bosa geçen 45 dakika oldu. Istedigimiz oyunu sahaya yansitamadik. Topa sahip olamadik. Pas yapamadik. Gol pozisyonuna girmekte zorlandik. Ikinci yari biraz daha toparladik. Üçüncü bölgeye biraz daha fazla indik ama sonucu degistirecek ciddi hücumlarimiz olmadi. Ilk yarisini çok kötü oynadigimiz, ikinci yarisinda da amatörce gol yedigimiz bir maç. Geçen hafta Denizli karsisinda ve bugün Tuzlaspor karsisinda kaybettigimiz 6 puanin degeri hiçbir seyle ölçülmez. Çok önemli 6 puan kaybettik. 2 maçi oynamadan önceki pozisyonumuzla simdiki pozisyonumuz kaybimizin ne kadar büyük oldugunu gösteriyor. Alt tarafla bagimizi kopartamadik. Bu 2 maçi iyi geçip, ardindan içeride oynayacagimiz Bursaspor maçi vardi. Buradan çikip play-off oynayan takimlarla aramizdaki puan farkini azaltmak istiyorduk. Ama bunlarin hiçbiri gerçeklesmedi. Oyunculari da çok istiyordu ama kötü bir oyun kurduk. Kötü bir oyun kurduk. Bizim için büyük bir hayal kirikligi oldu diyebilirim” dedi.



Tuzlaspor cephesi

Tuzlaspor Teknik Direktörü Senol Fidan ise, “Sayisal olarak hem de saha içindeki organizasyon olarak baktigimizda Boluspor’un da baz takimi oldugunu analizlerde çikarttik. Oradaki en büyük faktörün stoperlerin geriden oyun kurabilmesi olarak oyuncularimiza anlattigimizda çözümü yapamayacagimiz baskilarla rakibin oyun kurmasini engellemek üzerine yapmistik. Bunda da basarili olduk. Ilk 45 dakikada girdigimiz pozisyonlar var. Topun bizde kaldigi anlar var. Ama golü bulamamistik. Ikinci yari biraz baski yedik. Boluspor biraz daha ileri çikti. Boluspor’un bir ivme kazanmasi söz konusu oldu ama ilk yarida atamadigimiz golü ikinci yarida attik. Psikolojik bir maçti. Bu maçi alan play-off’u yakalamak için bir seyler düsünebilirdi hem de alt siralardan kurtulma adina çok önemliydi. Bu psikolojik maçi biz kazandigimiz için çok mutluyum” diye konustu.

Kaynak: İHA