A Milli Kadin Hentbol Takimi, Izlanda'yi 30-29 Yendi

2022 Kadinlar Avrupa Hentbol Sampiyonasi Elemeleri 6. Grup’ta Izlanda ile karsilasan A Milli Kadin Hentbol Takimi, karsilasmadan 30-29 galip ayrildi.

A Milli Kadin Hentbol Takimi, 2022 Kadinlar Avrupa Hentbol Sampiyonasi Elemeleri 6. Grup’ta Izlanda ile karsi karsiya geldi. Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda oynanan karsilasmada A Milli Kadin Hentbol Takimi, maça tutuk basladi.

Izlanda’nin oyununa karsilik veremeyen A Milli Kadin Hentbol Takimi, maçin ilk 10 dakikasini 10-6 geride kapadi. Maçin 20’inci dakikasindan sonra oyunun kontrolünü eline alan A Milli Kadin Hentbol Takimi, ilk yariyi Izlanda karsisinda 16-15 geride kapadi. Ilk yarida Asli Iskit, 4 gol bularak takimin ve sahanin en skorer ismi oldu. Penaltilarda da topun basina geçen Fatma Küçükyildiz, 4 penaltiyi da gole çevirerek takimina önemli katkida bulundu.

Ikinci yariya da tutuk baslayan A Milli Kadin Hentbol Takimi, henüz karsilasmanin basinda 3 farkla geriye düstü. Tekrar oyunun kontrolünü eline geçiren ve iyi savunmaya karsilik hizli ataklarla üst üste goller bulan A Milli Kadin Hentbol Takimi, Izlanda karsisinda skoru esitleyerek 18-18’e getirdi. Asli Iskit ve Betül Yilmaz’in ikinci yarida etkili oyunu karsisinda ikinci yarinin 23. dakikasi 27-27 esitlikle geçildi. Taraftarin da büyük destegiyle son dakikalari daha iyi oynayan ve Izlanda’ya gol sansi tanimayan A Milli Kadin Hentbol Takimi, sahadan 30-29 galip ayrilarak büyük avantaj elde etti.

A Milli Kadin Hentbol Takimi, 6 Mart Pazar günü deplasmanda yine Izlanda Hafnarfjordur kentindeki Ithrottamidstod Hauka Asvellir Salonu’nda karsilasacak. Mücadele TSI 19.00’da baslayacak.

“Kastamonu bize ugurlu gelmeye devam ediyor”

A Milli Kadin Hentbol Takiminin ilk baslangiçta biraz tutuk basladigina isaret eden Türkiye Hentbol Federasyonu Baskani Ugur Kiliç, sunlari kaydetti: “Hatta seyircimiz bile biraz maça tutuk basladi.

Ama ilk dakikalardan itibaren sahada çok ciddi bir mücadele vardi. Seyircimizde takimla birlikte mücadeleyi devam ettirdi. Daha sonra seyircimiz müthis bir sekilde takimimiza destek oldu. Karsilasma boyuncu ilk öne geçtigimiz anda maçi da kazandik. Kizlarin büyük basarisi, teknik ekibi kutluyorum. Bu galibiyet kizlarin ve Kastamonu seyircisinin galibiyeti. Kastamonu bizlere ugurlu gelmeye devam ediyor. Ben bosuna söylemiyorum. Kastamonu bir hentbol sehri. Insallah önce Izlanda’da Izlanda maçini kazanmaya çalisacagiz. Sonrasinda da tekrar Kastamonu’daki Sirbistan maçina konsantre olacagiz.”

Karsilasmayi tribünden izlemenin çok zor oldugunu anlatan Kiliç, “Ama ben kizlarima sonuna kadar çok güveniyorum, sahada çok iyi mücadele ettiler. Takim gibi oynadilar. Gözlerinden öpüyorum hepsinin. Hepsini tebrik ediyorum. Bize, Türkiye’ye, hentbol camiasina ihtiyaci olan bir galibiyeti armagan ettikleri için hepsine ayri ayri tesekkürler” ifadelerini kullandi.

“Oyuncularimizin direnci ve seyircimizin destegiyle bu karsilasmayi kazandik”

Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Çelik de, “Atmosfer çok güzeldi. Öncelikle Kastamonu halkina tesekkür etmek istiyorum. Biz bu maçi oyuncularimizin direnci ve seyircimizin destegi sayesinde bence kazandik. Çok güzel bir maçti. Takimimiz geriye düsse bile hiçbir zaman demoralize olmadi. Her zaman ileriye bir adim daha atmak için çok çaba sarf ettiler. Çok tecrübeli oyuncularimiz var. Bu tecrübeli oyuncularin faydasini bizler maç içerisinde farkini gördük. Ben tüm oyuncularimiza, teknik ekibe, tüm Kastamonu halkina ve seyircilerimize çok tesekkür ediyorum. Bizim için çok güzel bir sonuç oldu. Insallah önümüzdeki maçlarda da ayni sekilde galibiyetler görmek dilegiyle” seklinde konustu.



“Seyircimizin destegi mükemmeldi”

Milli Oyuncu Fatma Küçükyildiz ise, “Gerçekten bugün çok güzel bir zafer kazandik. Seyircimizin destegiyle birlikte gerçekten karsilasma inanilmazdi. Seyircimiz bizlere çok büyük katkida bulundular. Zor bir maçi geride biraktik, önümüzdeki maçlarda daha da iyi olmaya çalisacagiz” dedi.

Izlanda karsisinda 2 puan almanin önemli olduguna dikkat çeken Küçükyildiz, “Eve iki puan ile dönmek büyük mutluluk, inanilmaz bir galibiyetti ve gerçekten mutluyum. Ailem gerçekten maçi izlediklerinde benimle gurur duyacaklardir. Hem benimle hem de bütün takimla gurur duyacaklardir. Herkes böyle bir galibiyet aldigimiz için mutlu” diye konustu.

Kaynak: İHA