Önder Karaveli Açiklamasi 'Kazanamayinca Iyi Oyunun Anlami Kalmiyor'

Hatayspor ile sahasinda 1-1 berabere kalan Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli karsilasmanin ardindan konustu. Takimin iyi oynadigini ancak galip gelemeyince bunun anlaminin kalmadigini söyleyen Karaveli, kalan 8 maçta en iyi sonuçlari almak için oynayacaklarini ifade etti.

Süper Lig’in 30. haftasinda sahasinda Hatayspor ile 1-1 berabere kalan Besiktas’ta Teknik Direktör Önder Karaveli, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Karaveli, “Geçen hafta oynadigimiz Galatasaray maçindan sonra bizi oyun olarak yeteri kadar memnun etmeyen ve kaybettigimiz maçin ardindan kazanmak için hazirlandigimiz bir maçti. Seyircimizin önünde kazanmaktan baska bir sey düsünülemezdi. Geriden oyun kurma opsiyonu çok fazla olmayan, direkt hücumla, santrforu ve kalecisi arasinda baglanti kurup, topa sahip olduktan sonra rakip kalede hizli hücumla pozisyon bulmak isteyen bir rakip vardi. Sahipsiz toplari nasil alacagimiza yönelik çalismalarimiz vardi. Buraya Josef ve Larin’i yaklastirarak oynamak istedik. Kanatlari iyi kullandigimizi düsünüyorum. Sahanin kenarlarini kullanmak istedik ama golü de merkezden sutla attik. Biraz önce özeti seyrederken, golü bulduktan sonra geriye çekilmedik. Yaptigimiz tek sey biraz daha dikkatli olmakti. Golü bulduktan sonra fazlaca top kayiplarimiz, oyundaki hakimiyeti ve üstünlügümüzü düsürdü. Kalemizi bulan ilk ve tek sut gol oldu. 27. dakikada da bir sutlari daha vardi ve çerçeveyi bulmadi. Ilk yari bu sekilde bitti. Ikinci yarida oyundaki etkimiz artarak devam etti. Biraz fazla sayida oyuncuyla ataga gidince, Josef’e daha çok genis alanlar kaldi ve dönen toplarda sorunlar oldu. Rakip birkaç kez hizli geçisle tehlikeli geldi. Oyuncu degisikliklerinin ardindan topa daha çok sahip olduk. Rakibi iyice kendi alanina ittik, pozisyonlar bulduk ama golü bulamadik. Buna benzer çok maç yasadik. Ben Besiktas’in basinda oldugum dönemde 15. maça çiktim. 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 maglubiyet. Bu beraberlikler can sikici. Berabere kaldigimiz maçlarda yalnizca Adana Demirspor son 15-20 dakikada bizden daha etkiliydi. Bunun disindaki maçlarin tamaminda kazanacak oyunu oynadik. Galip gelemiyorsan, berabere kal cümlesi Besiktas’a uygun degil. Besiktas kazandiginda gücünü gösteren bir takimdir” ifadelerini kullandi.

“Kazanamayinca oyunun anlami kalmiyor”

Oyuncularin son vuruslarinda sanssizlik ya da sansla ilgili bir durum olmadigini ve bu kelimeyi hiçbir zaman kullanmadigini belirten Karaveli, “Dogru vurus ya da yanlis vurus vardir. Bugüne kadar oyunculari koruduk. Oynanan oyunlarda maçlari koparamadik ya da kazanamadik ama pozisyon bulma konusunda sorun yasamadik. En az pozisyon buldugumuz karsilasma Galatasaray maçi oldu. Kaybettigimiz Konyaspor maçinda da çok fazla pozisyon yakaladik. Oyuncularimiz da oyuna hakim olacak oyunu oynuyorlar ama vuruslarda goller gelmeyince, onlarin da üzerinde büyük bir yük kaliyor. Vurus performanslarindan memnun degilim. Genel performanslara baktigimizda onlara da söyleyecek söz bulamiyorum. Ama hiçbir maçta vazgeçmiyorlar. Tekrar kazanmak için oynamaya ve mücadeleye devam ediyorlar. Bugün Besiktas taraftarina ‘Oynanan oyun içinizi isitmis midir’ derseniz, isitmistir derler. Ama kazanamayinca iyi oyunun da anlami kalmiyor” diye konustu.



“Kenan’in mental olarak dinlenmeye ihtiyaci vardi”

Kadroda olmayan isimler hakkinda sorulan soruyu yanitlayarak sözlerine devam eden Önder Karaveli, “Takimla ilgili bilmediginiz çok sey var çünkü takimla yasayan biziz. Bilmediginiz seyleri sordugunuzda ve ben cevap verdigimde, ayni seyleri yine soruyorsunuz. Oyuncularin sakatligini, performans risklerini anlatiyorum ama bunlari hiç söylememis gibi yorumlar yapiyorsunuz. Karsinizdaki Besiktas teknik direktörü. Isim önemli degil. Besiktas teknik direktörü dogrulari söyler ve ben de en dogru bilgileri veriyorum. Emirhan bizim degerli bir oyuncumuz. Besiktas’in degeridir. Altyapida uzun yillar oynamis ve benimle beraber A takimda sans bulmus bir evladimiz. Son zamanlarda kullanamadigimiz için en fazla üzülen biziz. Alttan gelen oyuncular çok daha fazla süreler bulacaktir. Bazi performanslar var antrenmanlarda. Maçin plani var, rakip var, rakipte Emirhan’la karsilasacak oyuncular var. Bu analizleri yapinca Emirhan’i daha az kullandik. Emirhan’i her maç öncesinde oyuna sokabilmek için ekip arkadaslarimla konusuyoruz” dedi.

Kenan’in mental dinlenmeye ihtiyaci oldugunu söyleyen Karaveli, “Kenan’i geçen maçtaki performansi nedeniyle kadroya almadik diye bir sey yok. Böyle bir davranis bütün faturayi oyuncuya kesmek demek. Galatasaray maçindan önce oynadigi 3 maçta atak ve savunma konusunda her seyi yerine getirdi. Bir santrfor için en degerli gol bos kaleye atilan goldür ama attigi gol bile küçümsendi. Son maçta birçok oyuncumuz gibi performansi iyi degildi. Kenan’i bugün kadroya almadik, baska oyunculari aldik. Bazen fiziksel olarak degil, mental olarak da oyuncularin dinlenmesi gerekiyordu. Kenan’in da dinlenmesi gerekiyordu. Gökhan Töre kadromuzdaki oyuncularimizdan birisi. Sakat ve hasta olmadigi sürece antrenmanlara katiliyor. Ihtiyaç oldugunda da oynayacaktir” açiklamasini yapti.

“Son 8 maçta vazgeçmeden devam edecegiz”

Alinan skorlara ragmen futbolcularin her maçta daha da yukariya çikarak oynadigini söyleyen Önder Karaveli, “Bu skorlarin, futbolcularin oyunlarini asagiya çektigini düsünmüyorum. Birçok maçta oyunun galibi oldugumuzu söyledim. Ama vurus sirasinda ne kadar aklina gelir profesyonel oyuncularin bir önceki pozisyonlar. Bunun pek olacagini sanmiyorum. Takim olarak kolay gol yiyip kolay gol kaçirdiginizda saha içinde oyuncular bunu düsünebilir” dedi.

N’Koudou’nun sahalara dönmesine sevindigini de ifade eden Karaveli, “Bugün oynadiginda ortaya koydugu performans da iyiydi. Özellikle o bölgede rakibi çok tehdit etti ve gol öncesi pozisyonlar ortaya çikardi. Ancak onun da süresi ancak bu kadardi. Hücumda katkisi var ama Ridvan’in yalniz kaldigini da gördük savunmada. Milli takim arasi ona iyi gelecektir. Oguzhan, Pjanic ve Wilenton’un sakatliklari bulunuyor. Milli arada Welinton dönebilir gibi görünüyor. Milli takima gidecek oyuncular olacak ve bir takim bütünlügü olmayacak hazirlanma döneminde. Ligin artik son 2 ayina girildi. Trabzonspor maçina en iyi sekilde hazirlanip, son 8 maçta vazgeçmeden mücadeleye devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Son olarak Ersin’in yoklugunda forma giyen Emre Bilgin hakkinda konusan Karaveli, “Emre Bilgin ile ilgili konusmak istiyorum. Altyapidan yetismis Ersin vardi hep kalede. Bu bizim adimiza mutluluk verici bir durum. Ersin cezali oldugu için Emre oynadi. Bence gol pozisyonu disinda maçin tamaminda iyi oynayip güven verdi. Onun adina da çok mutlu oldum. Golle ilgili net bir sey söyleyecegim, bunlari yasayarak ve tecrübe ederek ögreniyorsunuz. Kendisi de seyredip ne yapip ne yapamadigini görecektir. Besiktas da Ersin gibi çok degerli bir kaleci daha kazanmistir” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA