Ömer Erdogan Açiklamasi 'Her Iki Takim Oyuncularini Da Tebrik Ederim'

Besiktas deplasmanindan 1-1’lik beraberlikle ayrilan Hatayspor’da Teknik Direktör Ömer Erdogan maçin ardindan konustu. Her iki takimi da tebrik eden Erdogan, takimlarinda golcülerin etkili olmasini da “Hücum futbolunu seven bir teknik adamim” diyerek özetledi.

Süper Lig’in 30. haftasinda Besiktas deplasmanindan 1-1’lik beraberlikle ayrilan Hatayspor’da Teknik Direktör Ömer Erdogan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Mücadeleyi degerlendirerek sözlerine baslayan Erdogan, “Öncelikle oyuncularimi tebrik ediyorum. Çok iyi bir mücadele sergilediler. Maçin zor geçecegini biliyorduk. Hava sartlari da maçi zorlastirdi. Iki takim oyuncularini da kutluyorum. Ayakta bile durmanin zor oldugu bir saha vardi. Biz rakibi bekleyip geçis oyununu çabuk yapmak istedik. Bu sene geçis oyununda basariliydik ve buna yogunluk verdik. Besiktas’in rakipler ikinci bölgede durdugu zaman oyun kurmakta zorlandigini gördük. Ikinci bölgede topu kazanip çabuk hücum etmek istedik. Gole kadar bunu yapamadik. Besiktas baskili basladi.

Ilk bölüm bizim yari alanimizda geçti. Ne zaman ki golü yedik ve oyuncularin üzerindeki baski azaldi, biz de oyunu degistirdik. Güzel de bir golle 1-1’i yakaladik. Ikinci yarida rakibi pasa degil uzun toplara zorladik. Yeteri kadar firsat bulduk ama ceza sahasi içindeki final paslarini ve son vuruslari daha iyi yapabilseydik 3 puan alabilirdik. Maçin bir o kalede bir bu kalede oldugu bir maç izlettigimizi düsünüyorum ve oyuncularima tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Sezon basinda Avrupa hedefimiz yoktu ama artik sonuna kadar degerlendirmek istiyoruz”

Takimin kalan haftalarda Avrupa hedefi için mücadele edecegini ifade eden Erdogan, “Açikçasi bizim sezona baslarken Avrupa hedefimiz yoktu. Bunu daha önce de belirttim. Hedefimiz sifirdan kurulan bir takim olarak ilk 10’da olmakti. Inisli çikisli bir dönemimiz oldu. Oyuncularimizin Afrika Kupasi’na gittigi dönemde bir dalgalanma oldu. Son haftalarda da toparladik. Takim içindeki özgüven artisindan sonra böyle bir firsat varsa sonuna kadar degerlendirmek istiyoruz. Önümüzdeki maçlarda bu hedefe ulasacak imkanlar sunulursa, sonuna kadar zorlamak istiyoruz. Maçlarin zorluk derecesi de artiyor. Üst grubu zorlayan bir grup var. Alt tarafta da kesinlesmemis durumlar var. Her maç bizim için final niteligi tasiyacak. Oyunumuzu gelistirmek açisindan, oyunculari gelistirmek açisindan bunu devam ettirecegiz” dedi.



“Sözlesmesi bitecek olan oyuncudan faydalanmak isteriz”

Sezon sonunda sözlesmesi bitecek olan oyunculardan Munir’in opsiyon hakkini kullandiklarini ifade eden Ömer Erdogan, Traore, Ribeiro ve Diouf ile ilgili olarak da “Munir’in opsiyonu vardi ve bunu kullandik. Diger oyuncularla da devam etmek istiyoruz. Kendilerine ve menajerlerine bu arzumuzu ilettik. Oyuncular da biraz süre istediler. Geçen sene yasadigimiz tecrübe var. Yönetimimize ayri bir parantez açmamiz gerekiyor. Bazi kulüplerde sözlesme uzatmayan oyuncular oynatilmiyor, kadro disi birakiliyor. Bunu oyunculuk dönemimde de yasamistim. Biz buna böyle bakmiyoruz ve sezon sonuna kadar kullanmak istiyoruz. Tekliflerimizi yapiyoruz ve bekliyoruz. Umut ederim bu arkadaslar devam eder. Ben de hoca olarak sifirdan bir takim kurmak istemiyorum. Sezon bitiyor, ilk 11’den 8 oyuncu ayriliyor ve tekrar insa etmek zorunda kaliyorsunuz. Benim tercih ettigim bir durum degil bu ama oyuncular da kalmak isterlerse iyi olur” açiklamasini yapti.

“Hücum futbolunu seven bir teknik adamim”

Hücumda forma giyen isimlerin Süper Lig’deki en iyi üçlüsü oldugun söyleyen Ömer Erdogan, “Bizim ilerideki oyuncularimiz Süper Lig’in en iyi ekibi gibi. Diouf’un verdigi performansi tartismaya gerek yok. Saba Lobjanidze çok iyi durumda. El Kaabi de krallik yarisinda lider. Hava sartlari agirdi ve karsimizda da Besiktas gibi büyük bir takim vardi. Yine de ellerinden geleni yapti oyuncularimiz. Bugün Saba’nin frikik golüyle 1 puan aldik. Besiktas coskulu bir takim. Onlarla ilgili yorum yapmam uygun olmaz. Ama bu statta taraftar önünde oynamak zor oluyor” dedi.

Oyuncularin kendi yeteneklerinin de hücumda bu kadar etkili olmalarini sagladigini söyleyen Erdogan “Ayni zamanda hoca olarak oyun anlayisi olarak hücumu çok seviyorum. Antrenman metotlarim da hücuma dayali. Bir anda hedefe gidecek antrenman yapiyoruz. Bu da oyuncularda aliskanlik olusturuyor. Hatta bazen antrenmanlarda oyunculari durduruyorum çünkü her zaman hücuma gidilmez, biraz takimin dinlenmesi gerekiyor. Oyuncularda artik aliskanlik oldu, kazanilan her topta hücuma gidiyorlar. Bu beni mutlu etse de futbol bu ve 90 dakika sürekli hücum yapamazsiniz. 90 dakika boyunca hem rakibi üzerinize getirip alan olusturmaniz gerekiyor hem de rakibin arkasinda daha saglikli hücum etmeniz gerekiyor diye bir düsüncem var” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA