Lütfü Savas Açiklamasi 'Yöneticilerin Planlari Daha Ekonomik Yapmasi Lazim'

Hatayspor Onursal Baskani Lütfü Savas, Türk futbol ekonomisinde olusan sartlar sonucunda takim yöneticilerinin daha ekonomik planlar yapmasi gerektigini ifade ederken, Hatayspor olarak altyapiya yöneleceklerini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’de Hatayspor’un Besiktas ile 1-1 berabere kalmasinin ardindan Hatayspor Onursal Baskani Lütfü Savas basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Aksam oynanan futbolun ve kar yagisinin heyecan verici oldugunu söyleyen Savas, "Iki takim da açik ve iyi oynadi, bu soguk ve karin siddetini arttirdigi havada. Iki takim da galip gelebilirdi, beraberlik normal oldu. Bu sartlara ragmen güzel maç oldu" seklinde konustu.



"Yöneticilerin planlari daha ekonomik yapmasi lazim"

Hatayspor’un ve diger takimlarin ekonomik durumlarina deginen Baskan Savas, "Önümüzdeki yillarin hem finans hem altyapi organizasyon semasinda çalismalar yapiyoruz. Ayagimizi yorganimiza göre uzatacagiz. Futbolcu satabileceksek alacagimiz oyuncular konusunda daha ekonomik takimi kurgulamak istiyoruz. Su gidisat Avrupa’da Türk futbolunun geride gitmesine katki saglar. Futbol camiasinin bu konuda destek verecek camialarin tekrar düsünmesi ve gelecek yillari planlamasi lazim. Gelirler düsüyor, hem de birçok takimin ekonomik dar bogazi var. Bu konunun düzeltilmesi lazim. Takim yöneticilerinin bundan sonraki planlarini çok daha ekonomik yapmasi lazim" diye konustu.



"Altyapiya yönelecegiz"

Iki yillik pandemi sürecinin reklam gelirlerini de etkiledigini söyleyen Savas, "Yöneticiler gelecek yillari düsünmeden asiri para harcadi. Bütün bu etkenler Türk futbolunu bu günlere getirdi. Bundan sonraki süreç içerisinde daha karamsar düsünceye itti. Bu mevcut durumdan dolayi hep beraber kurtulmak lazim. Biz Hatayspor olarak kaliteyi arttirmak için hem altyapiya hem de önümüzdeki yillarda kaliteli ucuz futbolcuya yönelecegiz, diger takimlarindan yönelmesi lazim. Altyapiya tüm takimlarin yönelmesi lazim. Yurtdisindan oyuncular aliyoruz bunlar para demek" ifadelerini kullandi.

"Gol krali bizden çikacak"

Oyuncu izleme ekibine deginen Lütfü Savas, “Hem disarida scout ekiplerimiz var, bizim yönetim arkadaslarimizda oyunculari tariyor Afrika ve Avrupa’yi. Gelecek yillar için çalismalar var. Sartlar olusursa bu sene de gol krali bizden çikacak. Göze batan iyi oyuncular var. Bunlardan para kazanirsak önümüzdeki yili ekonomik anlamda kurtarmis oluruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA