Ilker Yanar Açiklamasi 'Futbol Oynamak Kolay Degil Ama Maç Yönetmek De Bu Kadar Basit Olmamali'

Boluspor Yardimci Antrenörü Ilker Yanar, deplasmanda Menemenspor’a 3-2 yenildikleri maçin ardindan yaptigi açiklamada skor olarak kaybettiklerini ancak oyun olarak ortaya koyduklari mücadeleden memnun olduklarini söyledi. Yanar, hakem yönetimine de tepki göstererek, “Futbol oynamak kolay degil ama maç yönetmek de bu kadar basit olmamali” dedi.

Spor Toto 1. Lig’in 29. haftasinda Boluspor, deplasmanda Menemenspor’a 3-2 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda Boluspor Teknik Direktörü Reha Erginer’in kirmizi kart görmesi nedeniyle Yardimci Antrenör Ilker Yanar açiklamalarda bulundu. Yanar, “Tansiyonu yüksek bir maç oynadik. Iki devrede bizim için farkli oldu. Yaklasik 2-3 haftadir basit ve kolay goller yemeye basladik. Bu bizim kendi sorunumuz. Adaletli maç yönetilmesini istiyoruz. Geçen hafta Bursaspor maçinda da faul olmayan pozisyonlardan oyuncularimiz kirmizi kart gördü. Burada da anlasilmaz bir sekilde 3-0 geriye düstük. 10 kisi kaldiktan sonra inanilmaz bir reaksiyon göstererek 3-2’yi yakaladik. Spor kamuoyu da izledikten sonra nasil karar verir bilmiyorum ama yan hakemin öncelikle orta sahaya kosarak golü verdigi, orta hakemin de hem fikir olarak birlikte karar verdigi ve 5-10 saniye içerisinde anlamsiz bir sekilde iptal edilen bir gol var. Ne kadar dogru bilmiyorum ama rakip antrenör bile maçtan sonra gelip ’Çok nizami bir gol iptal edildi. Hakkinizi helal edin’ dedi.

Bunlari yillardir yasiyoruz, bundan sonra da yasayacagiz. Profesyonel futbolcu olmalarina ragmen çocuklar içeride agliyor. Daha adaletli bir yönetim istiyoruz. Kayrilmak da istemiyoruz. Gördüklerini çalsinlar yeter. Kiminin gücü kime yetiyorsa, kim daha iyi hazirlandiysa, hafta sonundaki maçi kim daha çok istiyorsa o kazansin. Çok fazla konusmanin anlami da yok. Lig devam ediyor. Biz bu kaybettigimiz puanlari telafi ederiz. Skor olarak kaybetmis olabiliriz biz ama oyun olarak takimimizin ortaya koymus oldugu inanilmaz mücadeleden memnunuz. Ben burada Reha hocamin yerine toplantiya gelmek zorunda kaldim. Reha hocam da hiçbir sey yokken anlamsiz bir sekilde açiklamasi yapilamayacak sekilde kirmizi kartla cezalandirildi. Yillardir bu liglerde çalisan insanlariz. Hiçbir sekilde hiç kimseye hakaret ederek kart görmüslügümüz, oyundan atilmisligimiz yoktur. Futbol oynamak kolay degil ama maç yönetmek de bu kadar basit olmamali” seklinde konustu.

Kaynak: İHA