Domenec Torrent Açiklamasi 'Sonuçtan Memnun Degiliz Ama Kime Karsi Oynadigimizi Da Unutmayalim'

Barcelona’ya sahasinda 2-1 maglup olan Galatasaray’da Teknik Direktör Domenec Torrent karsilasmanin oyunculariyla gurur duydugunu söyleyerek sonuçtan memnun olmadiklarini ancak kime karsi oynadiklarinin da unutulmamasi gerektigini ifade etti.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda Barcelona’ya sahasinda 2-1 maglup olarak elenen Galatasaray’da Teknik Direktör Domenec Torrent, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Güzel bir maç çikardiklarini söyleyerek sözlerine baslayan Torrent, “Barcelona’ya karsi 2 maçta bu sekilde mücadele etmek kolay degil. Çok zor 2 maçtan çiktik. Dünyanin en iyi takimlarindan birisi Barcelona. Bu maçta da özellikle ilk yarida iyi mücadele ettigimizi düsünüyorum. Ikinci yarida 10 kisi kaldigimiz bir anda oyunun devam etti ve golü yedik. Ama tabii ki kurallar ne diyorsa ona uymak durumundayiz. Iyi bir maç çikardik diyebilirim. Ikinci yarinin son 15 dakikasinda beraberligi yakalamak için birçok firsatimiz oldu. Hatta son 5 dakikada 2 tane net pozisyonumuz oldu. Beraberlik sansimiz vardi. Barcelona’yi tebrik etmek istiyorum ama oyuncularimla da gurur duyuyorum” ifadelerini kullandi.

“Barcelona bütün maçlari domine eden bir takim”

Barcelona maçi öncesinde yogun bir hafta geçirdiklerini söyleyen Torrent, “Bu hafta neler oldugunu herkes biliyor. Pazartesi günü maçimiz vardi. Öncesinde Istanbul’a uçamadik. Barcelona’nin da pazar günü maçi vardi ve 1 gün fark var arada. Tabii ki bu bizim için bahane olamaz. Ikinci yarinin basindaki gol kopma noktasi oldu. 10 kisi oldugunuzda bu sekil bir gol yemek, gerisini toparlamamizi zorlastirdi. Barcelona oynadigi bütün maçlari domine eden bir takim. Tabii ki sonuçtan memnun degiliz, bir sonraki tura çikmak istiyorduk. Ama gerçekleri görüp kime karsi oynadigimizi bilmekte de fayda var. Barcelona gibi bir takimi bir maçta sansiniz yaver giderse yenebilirsiniz. Ya da onlar kötü oynar. Ama 2 maç oynayip ikisinde de iyi oynamak iyiydi. Simdi ligi düsünmemiz gerekiyor ve en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Takim gelismekte ve sonraki planlari düsünürüz” diye konustu.



“Gomis’le topu ileride tutmak istedik”

Pedri ve Frankie De Jong’a karsi adama adama markaja yakin bir sistemle sahaya çikmayi tercih ettiklerini söyleyen Torrent, Gomis tercihi için de “Bu taktiksel bir seçimdi. Yoruldugu için bütün degisiklikleri yaptik. Özellikle Gomis ve Mustafa Muhammed için konusuyorum. Bizim Gomis’le yapmaya çalistigimiz sey, topu ona ulastirip topu korumasi ve sonra pozisyon üretmekti. Onun farkli bir stili var, Muhammed’in farkli bir stili var. 8. dakikada da bunu yakaladik. Sonucu alabilseydik sonrasinda bunu tutmak için çabalayacaktik. Iyi sonuç alsaydik dahi gibi görünecektik ama kötü sonuç alinca bu durum böyle görünebiliyor maalesef. Barcelona’da oynadigimizda Mustafa Muhammed’de basladik çünkü bosluklara kosu yapan bir oyuncu. Orada kendimizi daha iyi savunuruz diye düsünmüstük ve sonrasinda Gomis’le hamle yapmak istemistik” açiklamasini yapti. Barcelona’nin stoperleri öne çikaran oyununa karsi önlemlerini aldiklarini da söyleyen Torrent, “Ama Barcelona’da bazi oyuncu degisiklikleri oldu. Pedri’nin alip yakaladigi pozisyon gibi farkliliklardan dolayi da sonuçta degisiklik oldu. Yoksa biz yine savunmamizi gerekli sekilde kurmustuk ve iyi de duruyorlardi sahada” dedi.

Yenilen gollerle ilgili de konusan Torrent “Ilk attiklari golde oyuncunun yaptiklari inanilmaz bir oyundu, ikinci golde de sahada 10 kisiydik” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA