Xavi Hernandez Açiklamasi 'Bugün Oyunu Domine Ettik'

Galatasaray deplasmaninda 2-1 kazanan Barcelona’da Teknik Direktör Xavi Hernandez maçin ardindan yaptigi açiklamada, oyunu domine ettiklerini ifade ederek, hedeflerinin de Avrupa Ligi’nde kupayi kazanmak oldugunu söyledi.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda Galatasaray’i 0-0’in rövansinda deplasmanda 2-1 maglup eden Barcelona’da Teknik Direktör Xavi Hernandez maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Ilk yarida oyunda daha iyi olan taraf olduklarini ve bu nedenle ikinci yarida herhangi bir taktik degisiklige gitmediklerini ifade eden Xavi, “Bence iyi oynuyorduk ilk yarida. Merkezde ve orta sahada açik alanlar olusturmak istedik ve oyuna derinlik katmak istedik. Ben her zaman pozitiftim. Galatasaray’dan daha iyi oynadik ve oyuna derinlik katarak ikinci yarida da ayni sekilde devam ettik” ifadelerini kullandi.

“Kerem’e dikkat çektim”

Sakin bir yapisi olmasina karsin saha kenarinda oldukça aktif olduguna dikkat çeken Xavi Hernandez, “Sakin bir yapim var ama kenarda sakin olmak mümkün degil. Bugün tansiyon yüksekti. Nasil atak yapacagimizi biliyorduk. Kerem’e özellikle dikkat çekmek istiyordum. Çok hizli ve Galatasaray’in en iyi oyuncularindandi. Domine ettik oyunu ve galibiyeti hak ettik. Ben çok kez Türkiye’ye geldim ve atmosferin nasil olacagini biliyordum. Bugün güzel karsilik verdik” diye konustu.

Hafta sonunda oynanacak olan Real Madrid karsilasmasi için de konusan genç çalistirici, “Maç maç bakiyoruz. Bugünkü maç çok önemliydi. Avrupa Ligi’ni kazanmak istiyoruz ve bugün galibiyeti hak ettigimizi düsünüyorum. Moral olarak El Clasico’ya iyi gidiyoruz. Pazar günü baska bir maç olacak” dedi.

Pique’yi oyundan almasiyla ilgili de konusan Xavi, “Pique’yi de yorgun oldugu için oyundan aldim. Bugün çok iyi bir performans ortaya koydu” diye devam etti.

“Arda Güler konusunda bilgim yok”

Galatasaray karsisinda maglup duruma düsmelerine karsin mücadeleyi kazanmalari hakkinda konusan Xavi, “Çok çalisiyoruz antrenmanlarda. Oyuncularim çok egleniyor. Bugün topa sahiptik ve iyi baski yaptik. Galatasaray ikinci yarida çikamadi. Istedigimiz buydu. Maça iyi basladilar ama karakter ortaya koyduk. Sabrederek kazandik ve hedefimiz de buydu” dedi.

Karsilasmanin atmosferi hakkinda da konusan Xavi, “Kariyerimde gördügüm en iyi ambiyanslardan birisiydi. Bunun zorlugunu biliyorduk. Geriye düsmemize karsin çevirdik. Atmosfer mükemmeldi ama nasil tepki vermemiz gerektigini bilerek oynadik” dedi.

Ispanya basininda Arda Güler’le ilgileri oldugu yönündeki haberler hakkinda da konusan Xavi, “Arda Güler konusunda bilgim yok” açiklamasini yapti.

“Kerem çok iyi bir oyuncu”

Galatasaray’in yetenekli ismi Kerem Aktürkoglu’nun çok iyi bir oyuncu oldugunu ifade ederek sözlerine devam eden Xavi, “Ilginç yetenekleri var. Bire birde çok etkili. Ama biz domine ettik oyunu. Galatasaray’i iyi analiz ettigimizi düsünüyorum. Çok da firsatlar bulduk. Domenec iyi bir hoca. Savunmada iyi bloklar koydu. Ama bunlari geçmek için iyi ataklar ortaya koydugumuzu düsünüyorum” diye konustu.

Sakatlanan Sergino’nun durumuyla ilgili henüz bilgisi olmadigini söyleyen Ispanyol hoca, Avrupa Ligii’nde de hedeflerinin kupayi kazanmak oldugunu ifade ederek “Sampiyonlar Ligi’ne göre buradaki rakipleri çok iyi bilmiyoruz. Sevilla’yi favori olarak görebilirim. Bu kupayi birden çok kez kazandilar. Yine de kupayi kazanmak istiyoruz” diye konustu.

Xavi son olarak maçta sakin kaldiklarini söyleyerek, “Kesinlikle sakin kalmak gerekiyor. Elche ve Atlitco Madrid maçlarinda da sakin kaldik. Bugün merkezde Alba çok etkiliydi ve kazandik” diye konustu.

Kaynak: İHA