Sampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Finalistler Belli Oldu

UEFA Sampiyonlar Ligi son 16 turu tamamlanarak çeyrek finale çikan takimlar belli oldu.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasinda Son 16 Turu’nda ikinci maçlar tamamlanarak çeyrek finale yükselen 8 takim belli oldu. Rakiplerini eleyen, Bayern Münih, Liverpool, Manchester City, Real Madrid, Atletico Madrid, Benfica, Chelsea ve Villarreal çeyrek final bileti aldi.

Sampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yari final eslesmelerini belirleyecek kura çekimi Isviçre’nin Nyon kentinde 18 Mart Cuma günü yapilacak. Çeyrek Final’de ilk maçlar 5-6 Nisan, ikinci maçlar ise 12-13 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Yildizlarin eslesmesinde kazanan Madrid

Bu organizasyonda 13 kez ile en fazla kupaya sahip olan Real Madrid, ilk maçta 1-0 kaybettigi yildizlar toplulugu Paris Saint-Germain ile sahasinda karsilasti. Benzema’nin hattrick yaptigi maçta eflatun-beyazlilar çeyrek finale adini yazdiran ekip oldu.

Münih’ten tarihi skor

Son yillarda aldigi farkli galibiyetlerle tarihi sonuçlara imza atan Bayern Münih, ilk maçta 1-1 berabere kaldigi turun ikinci maçinda 7-1 kazanarak çeyrek final bileti alirken, Lewandowski de 3 golle yildizlasti.

Burak Yilmaz’in golü yetmedi

Ilk maçi 2-0 kaybeden Lille, sahasinda Burak Yilmaz’in penaltidan attigi golle 1-0 öne geçtigi maçi 2-1 kaybederek turnuvaya veda etti. Milli futbolcular Zeki Çelik ve Burak Yilmaz karsilasmaya ilk 11’de basladi.

Sampiyonlar Ligi tarihinin en golcü futbolcusu olan Cristiano Ronaldo’nun forma giydigi Manchester United, Old Trafford’da Atletico Madrid’e 1-0’lik sonuçla boyun egdi. Geçen sezonun Avrupa Ligi sampiyonu Villarreal ise Juventus deplasmaninda 3-0 galip gelerek tur atlayan 3. Ispanyol ekibi oldu.

Sampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda alinan sonuçlar söyle:

Bayern Münih: 7 - Salzburg: 1 (1-1)

Liverpool: 0 - Inter: 1 (2-0)

Manchester City: 0 - Sporting Lizbon: 0 (5-0)

Real Madrid: 3 - Paris Saint-Germain: 1 (0-1)

Manchester United: 0 - Atletico Madrid: 1 (1-1)

Ajax: 0 - Benfica: 1 (2-2)

Lille: 1 - Chelsea: 2 (0-2)

Juventus: 0 - Villarreal: 3 (1-1)

Kaynak: İHA