Ermenek'e 500 Kisilik Spor Salonu Ile Kayak Sporlari Egitim Tesisi

Karaman’in Ermenek ilçesine 500 kisilik spor salonu ile Bozdag kayak merkezine kayak sporlari egitim tesisi kurulacak.

Spor tesislerinin en kisa sürede tamamlanmasini hedeflediklerini söyleyen Ermenek Gençlik ve Spor Müdürü Tayyar Kiliçkiran, "Taseli bölgesinin iklimsel yapisi nedeni ile yasam ortalamasi Türkiye genelinin üzerindedir. Bunun nedeni havanin temiz, bol oksijenli olmasi ve dogal beslenmedir. Gençlerimizin beden yapisi sportif aktivitelere oldukça yatkin, güçlü ve sagliklidirlar. Yeni yapilacak spor salonumuzda basta güres, basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, boks, tekvando, muaythai, atletizm, dagcilik olmak üzere birçok alanda sporcu yetistirmeyi hedefliyoruz. Kayak merkezi kayak sporlari egitim tesisimizde, gerek misafirlerimiz gerek sportif anlamda kayak sporcularimizin egitimlerini verecegiz. Zor bir cografyada yasiyoruz. Tesislerimizi tamamladigimizda insallah bölgemizi ve ülkemizi temsil eden sporcularimizi yetistirecegiz" dedi.



“Ilçemiz için hayalimiz hep daha fazlasi”

Ilçede eksikligi hissedilen kapali sor salonunun ihalesinin yakin zamanda yapilacagin belirten AK Parti Ermenek Ilçe Baskani Mevlüt Saritas ise, "Devletimizin yatirimlari ile ilçemiz her geçen gün gelismeye ve büyümeye devam ediyor. Degirmenlik Mahallesi Fikret Ünlü Caddesinde 250 kisilik olarak yapilmasi planlanan spor salonu, girisimlerimiz sonucunda kapasitesi 500 kisilik olarak yeniden planlanmistir. Çift tribünlü olarak yapilacak olan salon, iller arasi spor müsabakalarinda ev sahipligi yapabilecek. Ihalesi önümüzdeki günlerde gerçeklesecek olan spor salonu için emegi geçen herkese tesekkür ederim. Soguk hava kosullarinin spora engel olmadigi, halkimizin her kosulda spor yapabildigi bir alan olmasini temenni ediyorum. Ayrica, kis aylarinda tercih edilmeye baslayan ve geçtigimiz günlerde kar festivaline ev sahipligi yapan Bozdag kayak merkezine sosyal tesis kazandirmanin müjdesini paylasiyoruz. Geçtigimiz yillarda yapmis oldugumuz görüsmeler neticesinde ulasim dahil birçok düzenlemenin ve ekipman desteginin alinmasini sagladigimiz Bozdag Kayak merkezinde halkimiza her zaman daha kaliteli hizmet sunulmasini hedefledik. Nitekim yaptigimiz çalismalar ile Bozdag kayak merkezi kis aylarinda bölgemizde kayak turizmi için tercih edilmeye basladi.

Son olarak Gençlik ve Spor Bakanliginin yatirim programina aldirdigimiz Egitim Tesisinin ihalesinin 31 Mart’ta yapilacagi müjdesini Ermenekli hemserilerimle paylasmanin mutlulugunu belirtmek istiyorum. Yapilacak olan tesisin içinde dinlenme salonu, egitim salonu ve kayak malzeme odasi yer alacaktir. Bu vesilesiyle Bozdag Kayak Merkezini en basindan itibaren sahiplenen ve özellikle bir tesis kazandirilmasi için söz veren Cumhurbaskanimizin Genel Merkez Özel Kalem Müdürü Behçet Kaynar, basta olmak üzere destek olan herkese ilçemiz halki adina tesekkürlerimizi sunuyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA