Ahmet Ekrem Taskinoglu'ndan Türkiye Sampiyonasinda Altin Madalya

Konya’nin merkez Selçuklu ilçesinde düzenlenen U20 Grekoromen Türkiye Güres Sampiyonasi’nda Selçuklu Belediyespor Kulübü Milli Sporcusu Ahmet Ekrem Taskinoglu 55 kiloda Türkiye Sampiyonu oldu.

Türkiye Güres Federasyonu faaliyet programinda yer alan ve Selçuklu Belediyesinin ev sahipliginde düzenlenen U20 Grekoromen Türkiye Güres Sampiyonasi büyük heyecana sahne oldu. 51 ilden 550 sporcunun mücadele ettigi sampiyonanin açilis törenine Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, Konya Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdurrahman Sahin, Konya Büyüksehir Belediyesi Spor Daire Baskani Alper Oral, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri ve Selçuklu Belediyespor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri katildi.

Uluslararasi Spor Salonunda sampiyonanin ikinci gününde üç siklette madalyalar sahibini buldu. 55 kiloda Selçuklu Belediyespor Kulübünü ve sehri temsil eden Ahmet Ekrem Taskinoglu zorlu final maçindan galibiyetle ayrilarak altin madalyanin sahibi oldu. Taskinoglu’na madalyasini Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci takdim etti.

Sampiyonanin ikinci gününde madalya kazanan diger sporcular ise su sekilde; 55 kiloda Muhammet Emin Çakir ikinci, Servet Angi ve Kazim Tikence üçüncü, 67 kiloda Onur Yurtada birinci, Nihat Kara ikinci, Eren Ülkü ve Ahmet Sivsin üçüncü, 97 kiloda Oktay Demir sampiyon, Muhittin Emre Helvaci ikinci, Uysal Özen ve Enes Bugra Demir üçüncü.

“Gelecegin sampiyonlarini burada agirliyoruz”

Sampiyonanin açilis töreninde konusan Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Ilçemizde sporun gelismesi ve daha çok gencimizin spor yapmasi adina tesislesme noktasinda büyük çaba içindeyiz. Birçok bransta farkli organizasyonlara imza atiyoruz. Simdi gelecegimizin sampiyonlarini burada agirliyoruz. Katilimcilara ve Federasyon Baskanimiza bu organizasyon için ayrica tesekkür etmek istiyorum” diye konustu.



“Hayalleriniz büyük olsun”

Sampiyonaya katilimin yüksek olmasindan dolayi duydugu memnuniyeti belirten Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, “Sevgili gençler, kiymetli kardeslerim, hedefleriniz ve hayalleriniz o kadar büyük olsun ki, bunlar dünya sampiyonlugu, olimpiyat sampiyonlugu olsun. Yeter ki kendinize inanin, kendinize güvenin. Hepinize çiktiginiz bu yolda basarilar diliyorum. Insallah hep birlikte basaracagiz. En mutlu ve en zor günlerinizde bu sampiyon abiniz, önünüzü açmak için her zaman yaninizda olacak” dedi.



“Muhtesem tablo”

Güres bransinin ülkemizi uluslararasi turnuvalarda en basarili sekilde temsil eden branslardan biri olduguna vurgu yapan Konya Gençlik ve Spor Il Müdürü Abdurrahman Sahin de, “Bu basarilar kolay elde edilemiyor, büyük emek ve gayretler veriliyor. Simdi burada güres ailesi olarak gösterilen bu muhtesem tablo, basariya nasil gidildiginin en büyük göstergesi” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA