Çalimbay'dan Taraftara Çagri!

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, taraftara çagrida bulundu. Altay maçina tüm taraftarlari davet eden Çalimbay, “Taraftarlarimizin maça gelmesi lazim. Taraftarimiz destek vermezse o zaman zor oluyor maçlar. Taraftar oyuncular için çok büyük motivasyon kaynagi oluyor. Taraftarimiz bu kritik maçlara mutlaka gelmesi gerekiyor” dedi.

Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, kulübün resmi internet sitesine açiklamalarda bulundu. Ligde geçtigimiz hafta Adana Demirspor’u 3-2 yendikleri maçi degerlendirerek sözlerine baslayan Çalimbay, “Bütün oyuncularimi tebrik ediyorum. Mükemmel bir maç oynadik. Hiç oyundan kopmadik. Kora kor mücadele oldu, güzel bir lig maçi oynadik. Deplasmanda nasil oynanmasi gerekiyorsa öyle oynayarak iyi bir galibiyet aldik. Taraftar destegi ile bize ikinci yarida büyük baski kurdular. Buna ragmen takimim maçin basindan sonuna kadar oyun olarak, mücadele olarak, pozisyonlar olarak ve attigimiz gollerle çok çok iyiydi. Bu atmosferde maç yönetmek de kolay degil. Hakem arkadasimizi, ekibini ve VAR hakemlerini tebrik ediyorum. Maçi çok iyi sekilde bitirdiler. Bizim için de çok önemli ve kritik bir maçti” diye konustu.



“Tribünleri doldurmaliyiz”

Pazar günü sahalarinda oynayacaklari Altay maçi öncesi taraftara seslenen Çalimbay, sezonu erken açtiklarini ve sezon içinde sakatliklar ve hastaliklarla mücadele ettiklerini söyledi.



Hem ligde hem de Türkiye Kupasi’nda iyi bir sekilde ilerlemeye çalistiklarini kaydeden Çalimbay, "Avrupa kupalarinda güzel seyler yaptik. Türkiye Kupasi’nda da güzel bir sekilde ilerliyoruz. Insallah finale kalacagiz ben takimima yürekten güveniyorum. Bu takim her seyi yapiyor. Ligde ki konumumuz için Altay maçi çok önemli. Taraftarlarimizin maça gelmesi lazim. Taraftarimiz destek vermezse o zaman zor oluyor maçlar. Taraftar oyuncular için çok büyük motivasyon kaynagi oluyor. Taraftarimizin bu kritik maçlara mutlaka gelmesi gerekiyor. Türkiye Kupasi’nda Alanyaspor’u geçtigimiz taktirde final oynayacagiz. Bunlarin hepsi çok güzel seyler ama taraftar gelmeden olmaz bunlar. Taraftarlarin mutlaka bize destek vermesi gerekiyor. Bu takim 2 senedir Avrupa’ya giden bir ekip. Onun için taraftar destegine ihtiyacimiz var. Son oynadigimiz maçta bin 200 kisi vardi. Bu Sivas’a yakismiyor. Bugünden itibaren iyi bir kamuoyu olusturmak gerekiyor. Kalan maçlarda tribünleri doldurmamiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA