Bahçesehir Koleji Yari Finalde

FIBA Europe Cup çeyrek final ilk maçinda Sporting CP’yi deplasmanda 73-70 maglup eden Bahçesehir Koleji, rövans mücadelesinde rakibini sahadan 66-54’lük yenerek adini yari finale yazdirdi.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleye Bahçesehir Koleji; Kartal Özmizrak, Jamar Smith, Jamal Jones, Sam Dekker ve Oguz Savas; konuk ekip Sporting CP ise Micah Downs, Tanner Omlid, Joshua Patton, Shakir Smith, Travante Williams besiyle basladi.

Konuk ekip, Omlid ve Shakir Smith’in buldugu dis atislarla maça 12-2’lik seriyle basladi ve Bahçesehir Koleji’ni çeyregin bitimine 6 dakika 18 saniye kala mola almaya zorladi. Kirmizi Ejderhalar moladan Smith ve Kartal’in üç sayilik isabetleriyle dönüp skoru 8-12’ye getirince molayi alan taraf bu kez çeyregin bitimine 4 dakika 29 saniye kala Sporting CP oldu. Periyodun son kisminda iki ekip de skor üretiminde sikinti yasarken maçin ilk dörtte birlik bölümü, Portekiz temsilcisinin 19-15 üstünlügüyle geçildi.

Ikinci çeyrege iki takim da savunma sertligini artirarak basladi ve Sporting CP, ilk dört dakikayi 25-17 önde geçti. Çeyregin orta bölümünde konuk takim farki ilk kez çift hanelere çikartti ve devrenin son 3 dakika 52 saniyelik bölümüne 33-20 Sporting CP üstünlügüyle girildi. Periyodun orta kisminda Black ve Smith’le farki tek hanelere çeken Bahçesehir Koleji, ilk yarinin son 2 dakikasina girilirken skoru 28-37’ye getirdi. Kirmizi Ejderhalar, devrenin son iki dakikasinda skor üretemedi ve soyunma odasina 39-33 Sporting CP üstünlügüyle girildi.

Bahçesehir Koleji ikinci yariya 5-0’lik seriyle basladi ve skoru ilk üç dakikada 33-39’a getirdi. Kirmizi Ejderhalar, çeyregin orta kisminda Berkay’in hem hücum hem de savunmadaki çabasiyla farki tek topa indirince rakip takim, periyodun bitimine 4 dakika 19 saniye kala molaya basvurdu (38-41). Üçüncü çeyregin son dört dakikasinda iki takim da skor üretiminde sikinti yasadi ve maçin son dörtte birlik bölümüne 46-41 Sporting CP üstünlügüyle girildi.

Son çeyrege iki ekip de yüksek yogunlukla baslarken Erkan’in hücum ve savunmada enerjiyi daha da yukari çekip skoru 53-52’ye getirmesi üzerine Portekiz ekibi, maçin bitimine 5 dakika 22 saniye kala molaya basvurdu. Maçin son bölümünde savunma kaynakli sayilarla maçin kontrolünü ele geçiren Kirmizi Ejderhalar, sahadan 66-54’lük skorla galip ayrildi ve adini yari finale yazdirdi.

Kaynak: İHA