Süper Lig'de 29. Hafta Gollü Geçti

Süper Lig’de 29. hafta geride kalirken, futbolseverler gol düellolarina sahitlik etti. Toplam 38 golün atildigi haftada en gollü maç Alanyaspor ile Fenerbahçe arasinda oynandi. (2-5)

Süper Lig’de 29. haftada oynanan 10 maçta toplam 38 gol atildi. 6 ev sahibi, 4 deplasman takiminin sahadan galibiyetle ayrildigi haftada beraberlik yasanmadi. Ligde son 3 sirada yer alan takimlar haftayi maglubiyetle kapatarak umutlarini azaltirken, ilk 3 sirada yer alan takimlar da 3 puana, gollü karsilasmalarla ulasti. Lider Trabzonspor, kümede kalma yarisi veren Göztepe’yi 4-2’lik skorla geçti. Kayseri deplasmaninda 2-0 geriye düsen Konyaspor, 3-2 kazanarak önemli bir geri dönüse imza atarken, 55 puanla ikinci siradaki yerini korudu. Son maçlardaki çikisini sürdüren Fenerbahçe ise Avrupa kupalari hedefleyen Alanyaspor’u deplasmanda 5-2 maglup etti. Sari-lacivertliler puanini 50’ye yükseltirken, son 5 maçta 13 puan elde etti. Sahasinda Antalyaspor’a tek golle maglup olan Basaksehir’in de puan kayiplarini sürdürdü.

Derbide kazanan Galatasaray

Haftanin kapanis maçinda Galatasaray, Besiktas’i konuk etti. Sari-kirmizililar, 3 puani 2-1’lik skorla alirken, puanini da 38 yapti. Aslan, bu sonuçla son 4 maçta 3. galibiyetini elde etti. Siyah-beyazlilar ise 9 maç sonra kaybetti.

Seri maglubiyet serileri

Ligde 27 puanla 18. sirada yer alan Göztepe üst üste 6. maglubiyetini yasadi. 1 basamak altinda yer alan Çaykur Rizespor ise Kasimpasa deplasmaninda aldigi 3-1’lik yenilgiyle maglubiyet serisini 4, kazanamama serisini de 7 müsabakaya çikardi. Ligde son 3 maçtir öne geçtigi karsilasmalardan puansiz ayrilan Kayserispor, üst üste 3. kez kaybederken, Antalyaspor ise son 5 maçta elde ettigi 4 galibiyetle çikisini sürdürdü. Gaziantep FK’yi 2-1 yenen Giresunspor puanini 35’e yükseltirken, küme düsme hatti ile arasindaki puan farkini 6’ya çikardi.

Gol kralliginda zirve El Kaabi’nin

46 puanli Hatayspor’un Fasli golcüsü Ayoub El Kaabi, Karagümrük maçinda attigi 2 golle gol sayisini 15’e yükselterek gol kralliginda zirveye yerlesti. Kasimpasa’da bu sezon attigi gollerle takima önemli puanlar kazandiran Umut Bozok, haftayi 1 golle kapatti ve toplamda 14 gole ulasti. Sakatligindan dolayi yaklasik 2 aydir sahalardan uzak kalan Aleksandar Pesic, son maçta forma giyse de golle tanisamazken, 12 golle listede yer aliyor. 12 gollü bir baska isim ise Trabzonspor’un forveti Andreas Cornelius. 29. haftayi 1’er golle kapatan Anthony Nwakaeme ile Mario Balotelli de gol sayilarini 11’e yükseltirken, Besiktas’in Belçikali forveti Michy Batshuayi’nin de 11 golü bulunuyor.

Kaynak: İHA