Ögretmeni Sayesinde Kick Boks Ile Tanisti, 12 Yasinda Türkiye Sampiyonu Oldu

Çorum’da düzenlenen Kick Boks Okul Sporlari Türkiye Sampiyonasi küçükler kategorisinde 12 yasindaki Melek Sude Tecir, 42 kiloda Türkiye sampiyonu oldu. Ögretmeni sayesinde kick boks ile tanisan Melek, hedefinin milli takima girmek oldugunu söyledi.

Çorum’da 10-13 Mart tarihleri arasinda düzenlenen 2021-2022 Küçükler-Yildizlar Kick Boks Okul Sporlari Türkiye Sampiyonasi’na, Osmaniye’nin Düziçi ilçesinden Düziçi Sehit Osman Cantürk Göl Ortaokulu adina mücadele eden 12 yasindaki Melek Sude Tecir, Türkiye birincisi oldu. Küçükler kategorisi 42 kiloda tüm rakiplerini geride birakan Melek, sampiyonluk kürsüsüne çikmanin mutlulugunu yasadi. Ögretmeni sayesinde kick boks ile tanistigini ifade eden Melek, hedefinin milli takima girmek oldugunu söyledi.



“Bayragimizi zirveye tasimak istiyorum”

Kick boksa ikinci sinifta basladigini belirten Melek Suda Tecir, "Ögretmenin sayesinde kick boks ile tanistim. Ilk maçin Adana’nin Ceyhan ilçesinde oldu. Cumhuriyet Kupasi’nda 3. oldum. Bu beni çok mutlu etmedi. Daha çok antrenmanlara basladim. Farkli yerlerde de sampiyonalara katildim. Birinci oldugum da oldu, üçüncü oldugum da. Tabii ben birinci olmasam da antrenmanlara devam ettim. En son Ordu’da maçim oldu. Orada da 42 kiloda Türkiye ikincisi oldum. Daha sonra Çorum’da sampiyonaya katildim. Çorum’da küçükler kategorisinde 42 kiloda Türkiye birincisi oldum. Bu beni çok mutlu etti. Milli takima girip sanli bayragimizi dalgalandirmak, Istiklal Marsi’ni okumak ve bayragimizi en yukariya en zirveye tasimak istiyorum" diye konustu.

Milli takima ögrenci göndermek istediklerini aktaran antrenör Abdullah Göksen, "Çorum’da ortaokullar seviyesinde mücadelelere girdik. 5 sporcumuzla gittik. 2 sporcumuzla Düziçi ilçesine derece kazandirdik. Melek Sude Tecir, küçükler kategorisinde 42 kiloda Türkiye sampiyonu oldu. Biz insallah buradan milli takima ögrenciler göndermek istiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA